Bivši dinamovac briljirao na otvorenju klupskog SP-a!

Nogometaši japanskog Sanfreccea iz Hiroshime, za kojeg igra Mihael Mikić, pobjednički su otvorili Svjetsko prvenstvo klubova u japanskoj Yokohami.

6.12.2012.
17:23
VOYO logo

Izborili su time Japanci, u čijim je redovima odličan nastup upisao 32-godišnji Hrvat Mihael Mikić, četvrtfinalni sraz protiv egipatskoga i afričkog prvaka, Al Ahlyja. Protiv najtrofejnijeg kluba u Egiptu i Africi uopće Hiroshima će igrati u nedjelju.

Jedini je pogodak na utakmici postigao Toshihiro Aoyama u 66. minuti pogodivši oštrim udarcem preko vratara Tamatija Williamsa s 30-ak metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda je kod gola zakazao, novozelandski je vratar bio apsolutno prvo ime susreta jer je ranije Japancima obranio tri čista zicera. Na samom kraju utakmice Novozelanđani su propustili dvije dobre prilike za izjednačenje, no sve u svemu bili su očekivano podređena momčad na travnjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najaktivniji igrač na travnjaku bio je hrvatski nogometaš u pobjedničkim redovima Mihael Mikić. Pregršt je puta probio lijevu stranu novozelandske obrane odigravši vrlo dobru utakmicu. U 82. je minuti zamijenjen, a hrvatske zastave koje su se zavijorile na tribinama Nissanova stadiona pokazale su koliko je omiljen među navijačima japanske momčadi.

Polufinalne su utakmice, između Hiroshime i Al Ahlyja te korejskog Ulsana i meksičkog Monterreya, na rasporedu u nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo