AJMO PLAVI /

Sve se treba lijepo poklopiti: Može li Dinamo iduće sezone izravno u Ligu prvaka?

Image
Foto: Luka stanzl/PIXSELL

Sljedeće sezone Dinamo bi mogao osigurati izravan plasman u Ligu prvaka, pod uvjetom da obrani titulu hrvatskog prvaka i da se poklopi nekoliko drugih faktora

18.8.2024.
14:02
Luka stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo je na pragu ulaska u grupnu fazu Lige prvaka. Hrvatski prvak u play-offu se suočava s azerbajdžanskim Qarabagom, a prolazak bi mu osigurao mjesto među 36 najboljih klubova Europe i donio oko 30 milijuna eura.

Image
UNESREĆIO JE MNOGE /

Dinamu u utorak sudi čovjek odgovoran za nered na Olimpijskim igrama

Image
UNESREĆIO JE MNOGE /

Dinamu u utorak sudi čovjek odgovoran za nered na Olimpijskim igrama

Sljedeće sezone Dinamo bi mogao osigurati izravan plasman u Ligu prvaka, pod uvjetom da obrani titulu hrvatskog prvaka i da se poklopi nekoliko drugih faktora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedno mjesto u Ligi prvaka je rezervirano za prvaka s najvišim koeficijentom među klubovima iz kvalifikacija, pri čemu se uzimaju u obzir samo one zemlje koje zbog nižeg nacionalnog koeficijenta nemaju zajamčen direktan plasman. SuperSport HNL pripada toj skupini.

Ove sezone Šahtar je dobio izravan plasman zahvaljujući svom koeficijentu. Ukrajinski klub ima koeficijent 47.000, dok Dinamo ima 45.000. Hrvatski prvak ove sezone mora osvojiti više bodova u europskim natjecanjima od Šahtara kako bi ga prestigao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz to, Dinamo mora zadržati prednost u bodovima ispred klubova poput Salzburga (43.000), Olympiakosa (41.000), Kopenhagena (40.000), Crvene zvezde (37.000) i PAOK-a (37.000), pod uvjetom da ti klubovi osvoje naslove u svojim ligama.

Najveći koeficijent među konkurentima ima Glasgow Rangers (55.000), no oni nisu favoriti za osvajanje škotskog prvenstva. Kladionice daju prednost Celticu, a taj klub ne predstavlja prijetnju za Dinamo jer ima koeficijent ispod 30.000.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo