Ozljeda koju je zadobio Cristiano Ronaldo u finalu Europskog nogometnog prvenstva i zbog koje je bio prisiljen propustiti veći dio utakmice u kojoj je Portugal stigao do naslova protiv Francuske, ali i zbog koje mu slijedi dulje pauziranje, dobilo je upravo najbizarniji opis.

Ronaldovu ozljedu i suze njegova je sestra Katia Aveiro stavila u istu rečenicu s mukom Isusovom pa sve to na njenom profilu na Instagramu zvuči otprilike ovako:

"Suze koje sam isplakala za svog brata bile su poput bodeža u srce. Svi smo plakali zajedno s njim zbog te užasne boli. Ali, Bog je velik i baš kao što je naš spasitelj Isus Krist patio na križu za bolji svijet za nas, Cristiano je plakao u boli jer nije mogao pomoći svojim suigračima i zemlji koju voli. Budući da je Bog praveden, zasluženo su podigli trofej i ispunili san: mi smo prvaci."

Ronaldo je u finalnoj utakmici Eura pretrpio bolan udarac u koljeno nakon duela s Dimitrijem Payetom u devetoj minuti. Pokušavao je nastaviti igru, no iz nje je izašao sredinom prvog poluvremena. Portugal je slavio 1:0 golom Edera u produžetku utakmice.