Nogometne legende su oduševljene: 'Izađe Modrić, uđe - Kovačić'

Utakmica protiv Hrvatske na San Siru (1:1) razotkrila je brojne slabosti u redovima talijanske nogometne reprezentacije.

18.11.2014.
9:56
VOYO logo

"Kvalificiranje na Euro 2016. ostaje formalnost, ali ako tamo želimo igrati neku važniju ulogu, morat ćemo bitno podići razinu igre. Činjenica jest da je s druge strane stajao sjajan suparnik, čiji igrači igraju ključne uloge u najvećim klubovima Europe, i stoga se remi čini ogromnim. Ali nemojmo se zavaravati, ono je, za razliku od Hrvata, bio naš limit. I to brine", prenose Sportske novosti izjavu Dine Zoffa, velikana talijanskog nogometa Dino Zoff, čovjek koji je tijekom igračke karijere za Italiju branio 112 puta, dok ju je vodio i sa izborničke klupe.

"Milan i Inter bore se za Kramarića, a on je Hrvatskoj na klupi, čeka priliku. Kovačić također na klupi, a tu su još i Lovren, Vrsaljko, dok iz mladosti naviru i Halilović te Jedvaj. Mi, nažalost, ni približno nemamo takvu dimenziju. I stoga se moramo okrenuti proizvodnji", dodaje Zoff.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije Zoff usamljen u takvom razmišljanju. Marcelo Lippi, čovjek koji je 2006. godine odveo Talijane do naslova svjetskog prvaka, stavio je u prvi plan snagu hrvatske reprezentacije.

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Složili smo se da je Hrvatska pravi test i nakon njega smo saznali da zaostajemo za našim susjedima. Conte je odlično pripremio igrače, a s povratkom sedmorice odsutnih, do Eura 2016. imamo priliku podići i druge razine Azzurra. Realno, Hrvatska je trenutačno bolja od nas", rekao je Lippi.

Bivši igrač Juventusa i Fiorentine Angelo Di Livio također je sličnog razmišljanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovome času jednostavno nemamo momčad koja se može kvalitetno nadmetati superiornijoj reprezentaciji poput Hrvatske. I u nedjelju se vidjelo koliko zapravo vapimo za Pirlom. Mi, bez obzira na njegove godine, za njega nemamo zamjenu. Hrvatskoj, pak, izađe Modrić, a uđe - Kovačić. Daleko smo mi trenutačno od takve širine kadra...", rekao je Di Livio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo