ŠUKEROV RECEPT ZA USPJEH: / Tri puta je napravio istu stvar i tri puta su Vatreni nakon toga otišli na smotru najboljih

Image

"Uvijek je netko kriv, ali trebamo završiti kvalifikacije pa donijeti mjere ili odluke.

10.11.2017.
14:37
VOYO logo

Bilo je to poslije remija s Finskom na Rujevici kada je Vatrenima ozbiljno prijetilo da ostanu bez plasmana na Svjetsko prvenstvo.

Šok terapija na kraju se zvala Zlatko Dalić u upalila je. Vatreni su srušili Ukrajinu u Kijevu i izborili dodatne kvalifikacije s Grčkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šok-terapija je uspjela. Isti su to igrači, ali nešto je trebalo promijeniti", izjavio je Šuker poslije utakmice.

Koliki je Šuker miljenik sreće govori i prvi susret s Grčkom. Dalić je preporodio Vatrene i na korak su do Rusije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Zlatko Dalić

Nije to prvi put da je Šuker posegnuo za ovom metodom.

Nakon odlaska Slavena Bilića u ljeto 2012. priliku je dobio Igor Štimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixsell, Dino Stanin
Image
Foto: Pixsell, Dino Stanin

Međutim trajao je samo godinu dana. U listopadu 2013. napustio je klubu reprezentacije nakon što je odradio statistički najlošije kvalifikacije u povijesti hrvatskog nogometa. Osvojio je tek 17 bodova od mogućih 30, odnosno 56,7 posto bodova, što u dotadašnjih devet kvalifikacija nisu uspjeli Blažević, Jozić, Barić, Kranjčar ili Bilić.

Slavu za plasman na Svjetsko prvenstvo pripala je nasljedniku Niki Kovaču. Uspješno su Vatreni pod njegovim ravnanjem prošli Island u dodatnim kvalifikacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak ulaskom u novi kvalifikacijski ciklus počeli su problemi. Vrhunac je bio u rujnu 2015. kada su Vatreni protiv Azerbajdžana i Norveške osvojili samo jedan bod. Protiv prvih su igrali bez pobjednika, a Norvežani su slavili 2:0.

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

13.11.2014., Zagreb - Hrvatska nogometna reprezentacija odrzala je trening na stadionu Maksimir u sklopu priprema za nadolazecu kvalifikacijsku utakmicu s Italijom u Milanu za odlazak na Europsko prvenstvo. Izbornik Niko Kovac, Robert Kovac. Photo:

Imala je Hrvatska u tom trenutku još šansi za izravan plasman na Europsko prvenstvo u Francuskoj, ali Šuker i društvo su procijenili da Kovaču više nije mjesto na klupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga su posegnuli za Antom Čačićem i još jednom šok terapijom. Kao i prethodni put upalila je, ali niti on nije sačuvao posao do završetka drugog kvalifikacijskog ciklusa.

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

06.10.2017., Rijeka - Kvalifikacijska nogometna utakmica za Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji 2018. izmedju Hrvatske i Finske. Ante Cacic Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Dalić je baš poput ove trojice došao na klupu kao spasitelj i pitanje je hoće li i njega dočekati slična sudbina u jesen 2019. kada završavaju kvalifikacije za Euro 2020. Ali prije toga čega ga uzvrat s Grčkom i SP i Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo