Šuker bijesan: UEFA je oštetila Hrvatsku!

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker neočekivano je uputio oštru kritiku Europskoj nogometnoj federaciji (UEFA) zbog neodgovarajućih termina utakmica A reprezentacije i U-21 vrste.

15.10.2014.
13:11
VOYO logo

Izabranici Nike Kovača u ponedjeljak su u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. u Osijeku pobijedili Azerbajdžan sa 6:0. Samo dan kasnije na sceni je bila i naša mlada reprezentacija koja je u uzvratnoj utakmici doigravanja za Euro u Vinkovcima izgubila od Engleske s 2:1 i tako ostala bez plasmana na kontinentalnu smotru.

Šuker smatra da se te dvije utakmice nisu smjele igrati u tako kratkom vremenskom razmaku jer je time onemogućeno da dio mladih igrača iz A reprezentacije pojača izabranu vrstu Nenada Gračana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve ću učiniti u UEFA-i, u kojoj sam član komisije koja upravo o tome i odlučuje, da nam se opet ne dogodi ovo što se sada dogodilo. Neshvatljiv je termin odigravanja tako važnih utakmica A i B selekcije. Engleza ima znate već koliko, a nas nema toliko da možemo imati takvu širinu igrača kao oni. Eto, sada su neki igrači bili sudionici utakmice s Azerbajdžanom, a da je vremenski odmak do ogleda mlade reprezentacije s Engleskom duži, sigurno bi ih Kovač prepustio Gračanu. A nama je iznimno važan i rezultat mlade reprezentacije", rekao je Šuker za Sportske novosti i zaključio:

"Ovakvim grubim i neuviđavnim određivanjem termina igranja Hrvatska je oštećena. O tome ću govoriti u UEFA-i, obrazložiti i inzistirati da se tako nešto više nikad ne dogodi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo