FOTO - Sudar elitnih Vatrenih / Sudar elitnih Vatrenih: Luka je kuma Matea poslao po 'ćevape': Gvardiol je priča dana; 'Kakva utakmica'

Image
Foto: Profimedia

Luka Modrić, Mateo Kovačić i Joško Gvardiol susreli su se na Santiago Bernabeuu jučer u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka. Mateo i Jole u dresu 'Građana', Luka za Real

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

10.4.2024.
7:53
Profimedia
VOYO logo

Luka Modrić, Mateo Kovačić i Joško Gvardiol sinoć su nastupili u prvoj četvrtfinalnoj utakmici na Santiago Bernabeuu između Reala i Cityja koja je bila spektakularna. Na kraju je završilo 3-3. Šest golova, preokreti, prvijenac Joška Gvardiola za Manchester City i to kakav. Sa 20 metara slabijom desnom nogom. Bombetina u malu mrežu. Neobranjivo. Čudesan pogodak, jedan od najljepših, ako ne i najljepši gol Gvardiola u karijeri...

Image
'KAKVA UTAKMICA' /

Joško Gvardiol u ekstazi: 'Prvi put igram na Bernabeuu i onda tako zabijem jednom Realu'

Image
'KAKVA UTAKMICA' /

Joško Gvardiol u ekstazi: 'Prvi put igram na Bernabeuu i onda tako zabijem jednom Realu'

Golijada

City je u utakmici poveo, Real potom okrenuo rezultat s dva gola u nizu. "Građani" su uzvratili s dva gola za novo vodstvo, da bi "Kraljevski klub" do kraja susreta izjednačio na 3-3 nakon akcije u kojoj je sudjelovao i Luka Modrić. Gvardiol je zabio pogodak u 71. minuti za prednost gostiju od 3-2 i definitivno je priča dana što se tiče samog dvoboaj. Nije sam postigao najljepši pogodak na utakmici, Jole je bio i najbolji na terenu. Oduševljen i pod dojmom nakon dvoboja kojeg će zauvijek pamtiti, zahvalan Bogu što nastupa na velikoj sceni uspješno, prošlo mu je kroz glavu što je kreirao na kultnom stadionu i protiv najuspješnijeg kluba ikad u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudar Vatrenih u Madridu

Luka i Mateo su, pak, za vrijeme dvoboja, dakle posljednih 20-etak minuta, imali nekoliko duela na terenu. Obojica su veznjaci, pa je do sudara zvjezdanih Hrvata, kumova (Luka je kum malom Ivanu Kovačiću, Mateovom sinu), koji su treću godinu zaredom susreli se u četvrtfinalu Lige prvaka. No, ovog puta, Mateo je branio boje Cityja. Prvi su se put kumovi susreli jedan protiv drugog u eri Kove u redovima Građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treći sudar u četvrtfinalu Luke i Matea zaredom

Prije dvije godine, kada je Mateo igrao za Chelsea, 'kraljevi' su slavili u prvoj utakmici na Stamford Bridgeu 3-1, a Chelsea je u uzvratu sve nadoknadio i vodio 3-0, imao prolaz u rukama sve do 80. minute i one čudesne Modrićeve asistencije vanjskom za Rodryga. Madriđani su izborili produžetke i tamo lakoćom prošli u polufinale gdje su izbacili upravo City i na kraju se srušili Liverpool u finalu. Prošle godine Real je oba puta lakoćom slavio 2-0, ali onda u polufinalu ispao od Građana.

Jučer je Luka u jednoj situaciji poslao svog kuma Kovu na g*zicu, po "ćevape", kako se popularno kaže kad neki igrač potezom, promjenom smjera, slomi suparničkog igrača. Nakon što se Mateo pridigao, samo se nasmijao... također, Luka i Gvardiol su imali male nogometne obračune, a dva su puta si i malo popričali. Posebno po završetku susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Pogledajte kadrove susreta zvjezdanih Vatrenih na Santiago Bernabeuu...

Image
Image
Foto: Profimedia
Image
Image

"Kakva utakmica. Bilo mi je prvi put da igram ovdje na ovom stadionu, atmosfera je bila nevjerojatna. Na kraju je to dobar rezultat, radujem se domaćoj utakmici," kazao je Gvardiol za TNT Sports, prenosi njegovu izjavu službeni web site Manchester Cityja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gvardiol je prošle sezone gostovao na Bernebeu u dresu Leipziga u skupini Lige prvaka, ali nije nastupio.

Bio je to njegov prvi pogodak u dresu "Građana" nakon što je u kolovozu prošle godine stigao na Etihad iz njemačkog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

"Sretan sam zbog svog prvog gola za Man City, pogotovo protiv ovako velikog protivnika. Prvi dodir nije bio tako dobar, ali na kraju sam pomislio kako ću pucati, pa što bude," dodao je.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo