FOTO: / Pokušaj ubojstva uzbudio grad! BBB-i došli Mamiću na vrata!

Navijačka skupina BBB oglasila se priopćenjem u kojem je za napad na svoje članove u Dubravu optužila svoje dojučerašnje kolege koji su se priklonili Zdravku Mamiću.

25.10.2014.
21:25
VOYO logo

U tekstu koji je odaslan svim redakcijama, BBB su za napad na svoje članove optužili čak ni više ni manje nego izvršnog Dinamova dopredsjednika Zdravka Mamića, kojega prozivaju kao nalogodavca pokušaja ubojstva koji se dogodio u zagrebačkom naselju Dubrava.

Da podsjetimo, kako donosi Jutarnji list, u rano ujutro u subotu, oko 1.30 sati došlo je do pokušaja ubojstva u kojem je nepoznata osoba iz vatrenog oružja pucala na 37-godišnjeg M. T. i 22-godišnjeg F. Š. koji su izvan životne opasnosti. Bila je riječ o pravoj "sačekuši", kako se to naziva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BBB su pozvali svoje pripadnike na okupljanje i povratak na sjevernu tribinu na nedjeljnoj utakmici protiv Osijeka, a zatim, nakon utakmice na odlazak do KBC Dubrava gdje će molitvom pružiti podršku prijateljima te im zaželjeti što brže ozdravljenje. Nije trebalo dugo čekati na promptni odgovor iz Dinama na ove optužbe.

"GNK Dinamo je odlučio reagirati na neistinite, šokantne i potpuno neosnovane optužbe na račun kluba i izvršnog predsjednika Zdravka Mamića u vezi pucnjave u Zagrebu. GNK Dinamo kroz svoje djelovanje osuđuje bilo kakvu vrstu nasilje te smo naravno zgroženi činom koji se dogodio u Dubravi. Na službenoj stranici Bad Blue Boysa objavljeno je priopćenje u kojem se nedvosmisleno optužuje izvršnog predsjednika Dinama za upletenost u pucnjavu koja se dogodila u noći s petka na subotu u zagrebačkoj Dubravi. U priopćenju se, također, Dinamo naziva "kriminalnom organizacijom" te je izneseno puno neistina. Naravno, sve to nema apsolutno nikakve veze s istinom, šokirani smo količinom besmislica u spomenutom priopćenju i, treba li to uopće reći, negiramo bilo kakvu upletenost u obračun u Dubravi. Također, GNK Dinamo će poduzeti pravne korake kako bi odgovorni za napisane neistine i nanesenu štetu najboljem hrvatskom klubu odgovarali. GNK Dinamo osuđuje svaku vrstu nasilja te pozivamo sve nadležne institucije da reagiraju kako bi se ova situacija što prije riješila i nadamo se da će počinitelji odgovarati za svoja djela, a ozlijeđenim osobama želimo brz oporavak", stoji u tekstu koji je objavila Dinamova glasnogovornica Sandra Špičić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, kasno u subotu navečer stotinjak navijača Dinama stiglo je do doma Zdravka Mamića i podiglo transparent. Policija je spremno dočekala navijače, a oni su se nakon kraćeg zadržavanja mirno razišli. Policija i zaštitari su ostali ispred doma Dinamovog izvršnog predsjednika...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo