SPORNE SITUACIJE / Sudački ekspert tvrdi: 'Dinamo je dvaput ozbiljno oštećen, a Hajduku nije trebao biti dosuđen kazneni udarac'

Image
Foto: Pixsell

Vikend na travnjacima diljem Lijepe naše donio nam je pregršt uzbuđenja, ali i zanimljivih sudačkih odluka

27.11.2023.
8:53
Pixsell
VOYO logo

U 16. rundi HNL-a najviše pažnje privukao je derbi kola između Dinama i Osijeka koji se igrao u subotu, te okršaj Istre i Hajduka dan kasnije na rasprodanom stadionu u Puli.

Image
KAOS U PULI /

Tučnjava navijača na terenu, sudac prijavio Nikoličiusa: 'Morali su intervenirati zaštitari'

Image
KAOS U PULI /

Tučnjava navijača na terenu, sudac prijavio Nikoličiusa: 'Morali su intervenirati zaštitari'

Plavi su u napetoj završnici ponovno došli do sva tri boda protiv Osječana, a splitski je sastav s 2-0 porazio zeleno-žute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, s obje utakmice ponovno se vuku repovi zbog dvojbenih sudačkih odluka. U subotnjem okršaju Dinama i Osijeka gosti su do izjednačujućeg pogotka došli preko Antuna Matkovića, a sudački ekspert Marijo Strahonja za HRT je kazao kako gol nije trebao vrijediti zbog ubačene baklje koja se nalazila u neposrednoj blizini vratnice:

''Sudački tim trebao je javiti glavnom sucu kako je baklja na terenu, a sudac je tu odmah trebao prekinuti utakmicu'', rekao je Strahonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To nije sve

Nakon kornera za Dinamo u 79. minuti, branič Osijeka Slavko Bralić dirao je loptu rukom, a prema riječima stručnjaka to je bilo dovoljno za najstrožu kaznu:

''Svaka ruka iznad ramena je kažnjiva, posebno u ovoj situaciji gdje je ruka ispred glave i igrač ju vidi. Nije imao potrebu braniti lice, ovakve situacije su kažnjive i ovo je apsolutni propust suca.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadodao je i kako ruka Marka Bulata u 85. minuti nije kažnjiva, te kako je sudac donio ispravnu odluku ne dosudivši kazneni udarac za Osijek.

I koliko god je posla na Maksimiru imao Duje Strukan, puno više problema zadavali su igrači Istre i Hajduka sucu Anti Čulini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Sudac ipak nije bio na odgovarajućem nivou u ovoj važnoj utakmici u predivnoj atmosferi. Čulina je trebao prepoznati koji su igrače u momčadima koji su izazivači nevolja. Erceg nosi križ iz prošlosti, sudac tijekom utakmice mora znati kako upravljati s takvim igračima. Čulina je propustio nekoliko žutih kartona, iako se radi o provjerenom sucu, nije bio na pravoj razini. Imao je neke dobre procjene, ali i pogreške'', kazao je Strahonja, a zatim spomenuo Ercegove prekršaje iz prvog dijela (bilo ih je šest), te nadodao:

''Zbog količine prekršaja i samog nastupa, Erceg je zaslužio isključenje s utakmice.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporne situacije

Strahonja je naveo kako su igrači Hajduka u dva navrata tražili od suca najstrožu kaznu za nogometaše Istre, ali kako to nisu bile kažnjive situacije unutar šesnaesterca. Ipak, treći put je sudac pokazao na bijelu točku, a stručnjak za suđenje smatra kako je tu napravio pogrešku:

''Lopta ga je pogodila u ruku. Po meni ta ruka nije bila previše udaljena od tijela i bila je blizu prirodnog položaja, takva ruka ne bi trebala biti kažnjiva. Trebalo bi poštovati obrambenog igrača, ne shvaćam gdje je trebao ići s tom rukom.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku žensku rukometnu reprezentaciju na SP-u gledajte ekskluzivno na Voyo. Prvenstvo u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj počinje 29. studenog i trajat će do 17. prosinca. Budite uz Kraljice šoka.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo