Što mislite, treba li heroj Chelseaja dobiti otkaz?

Image
Foto: AFP, BERND THISSEN

___SPACE_CONSTANT___

20.5.2012.
11:06
AFP, BERND THISSEN
VOYO logo

Iako je Bayern kao domaćin finala na kladionicama kotirao kao značajni favorit, Chelsea je uspio izvući 1:1 u 90 i 120 minuta, a onda je u raspucavanju penala osigurao prvi trofej Lige prvaka u klupskoj povijesti. "Moja budućnost na klupi? Neću o tome, jedino što želim je dostojno proslaviti ovaj veliki trofej i fantastični uspjeh. S obzirom na suspenzije i ozljede koje smo imali u momčadi, neki igrači koji nisu igrali tri ili četiri tjedna su odigrali 120 minuta finala. Naša momčad je sastavljena od igrača koji imaju veliko srce, motiv, strast i odlučnost. Cijela je momčad, tu mislim na igrače i ostalo osoblje, uložila svoj maksimum. Samo tako možete osvajati trofeje", rekao je Di Matteo.

http://www.dailymotion.com/embed/video/xqxu8l "Kada je Bayern poveo, nije nam ostalo puno vremena do kraja. U takvoj situaciji morate imati igrače u momčadi koji će se izdignuti i napraviti potez koji će vas vratiti. Mi imamo mnoge takve igrače. Didier Drogba je zabio fantastičan gol koji nas je vratio, a onda je zabio i penal odluke. On je toliko važan igrač za našu momčad. Međutim, ovo je momčadski uspjeh. Obrana je bila odlična, vezni red također. Bayern je jako dobra momčad, koja je odigrala jako dobru utakmicu. Mi smo imali sreće, ali držim da smo i zaslužili tu sreću", zaključio je Di Matteo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Drogbu, junak dvoboja bio je i vratar Petr Čech. Nekoliko sjajnih obrana u 90 minuta, zatim obranjeni kazneni udarac Robbenu u prvom produžetku. I dvije obrane jedanaesteraca u raspucavanju.

"Bilo je to poput vožnje na vlaku smrti. No, uživali smo! Kad jednom dođe do produžetaka, naravno da pritisak naraste. Obrana Robbenu? Očekivao sam da će pucati jako i u tu stranu u koju je i pucao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas sam branio šest 11-eraca ukupno i svih šest sam pogodio gdje će ići. Što god se dogodi s Di Matteom, ova dva fantastična trofeja koja je osvojio (Ligu prvaka i FA kup, nap. a.), nitko mu ne može oduzeti. Mislim da je napravio dovoljno da zadrži posao, ali sad je na upravi da odluči", rekao je Čech.

Iako još nije poznato hoće li Roberto di Matteo ostati menadžer Chelseaja, čini se kako je kupio naklonost svlačionice. Ono što mnogim njegovim prethodnicima nije uspijevalo, on je momčad pridobio na svoju stranu za samo dva i pol mjeseca. Stoga i ne čudi poruka kapetana Johna Terryja vlasniku kluba Romanu Abramoviču:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj trofej, to je nešto što smo dugo čekali, što je Roman dugo čekao, zbog čega je plakao. Žudio je za naslovom europskog prvaka, upumpao veliki novac kako bi to postigao, sad smo to i ostvarili i Robbieju (Roberto di Matteo, nap. a.) pripadaju velike zasluge za to. Želimo da dobije stalan posao u Chelseaju! Bio je fantastičan! Osvojiti Ligu prvaka i FA kup, više od toga nije ni mogao...", rekao je kapetan Terry.

Na stranu talijanskog stručnjaka stao je i Bayernov trener Jupp Heynckes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da sam ja vlasnik Chelseaja, sutra bi ga odmah dočekao ugovor na tri godine!".

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo