NEOBIČNA ODLUKA

ŠTO ĆE REĆI NAVIJAČI? Napeta situacija u talijanskom velikanu dobila neočekivani epilog

Napadač talijanskog prvoligaša Intera Mauro Icardi ostaje kapetan kluba iako se žestoko sukobio s navijačima koji su zatražili da mu se oduzme vrpca.

Potres je izazvala Icardijeva objavljena autobiografija u kojoj je prepričao navodni događaj nakon poraza od Sassuola (1-3) u veljači 2015. godine. Ustvrdio je kako je jednom malom navijaču bacio svoj dres, ali su ga ratoborni navijači, ljutiti zbog poraza, istrgnuli dječaku iz ruku i bacili ga natrag. Nakon toga je navodno došlo do žestoke rasprave s nekima od vođa navijačke skupine, a suigrači su ga u svlačionici proglasili herojem.

KAOTIČNA SITUACIJA U TALIJANSKOM DIVU: Navijači napali kapetana, klub mu prijeti oduzimanjem vrpce

Međusobne prijetnje

“Spreman sam suočiti se s tim navijačima, jednim po jednim. Koliko ih je tamo, 50, 100, 200? Dovest ću stotinu kriminalaca iz Argentine koji će ih ubiti, a onda ćemo vidjeti”, napisao je Icardi.

Najžešći Interovi navijači su poludjeli nakon toga, zviždali su mu tijekom nedjeljne utakmice protiv Cagliarija, a kasnije iste večeri su pokušali napasti njegov automobil.  Ispred kuće su mu, pak, izvjesili transparent s porukom “Ovdje smo… Kada dođu tvoji prijatelji iz Argentine, hoćeš li nas upozoriti ili ćeš se ponijeti kao kukavica?” Icardi je morao pozvati naoružane zaštitare kako bi bio siguran u vlastitom domu.

Dopredsjednik kluba Javier Zanetti najavio je da će Icardi ostati bez vrpce zbog nepoštivanja navijača, ali dan kasnije je sa San Sira stigla drugačija odluka.

‘Nesporazumi se događaju’

“Nakon sastanka klupskog vodstva i Maura Icardija možemo objaviti da će kapetan biti kažnjen zbog kršenja internih pravila, ali ne oduzimanjem vrpce”, priopćio je milanski klub.

Icardi je, pak, još jednom uputio ispriklu javnosti.

“Posljednja dva dana su bila tužna. Ali unutar obitelji, a Inter to jest, događaju se nesporazumi i teška vremena. U mojoj knjizi neke riječi nisu bile prikladne i istinski mi je žao što su se Interovi navijači našli povrijeđeni”, priopćio je Argentinac.

 

Povratak na Net.hr