Vatreni heroj priznao: 'U jednom trenutku sam zadrhtao'

Stipe Pletikosa dobio je nagradu 'Vatrena krila'.

23.12.2013.
20:03
VOYO logo

Pletikosa je ovo priznanje navijača primio vrlo emotivno.

"Imao sam tremu kad sam bio za govornicom. Osjećaji su jaki pred navijačima i pred ljudima iz nogometa. Ponosan sam i sretan s ovom nagradom i to će mi biti motivacija za izazove koji nas čekaju na Svjetskom prvenstvu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se Pletikosa na otvaranje svjetske smotre i utakmicu s Brazilom u lipnju iduće godine.

"Već smo jednom otvorili SP s Brazilcima, u Njemačkoj 2006. godine, i to je utakmica koja mi se urezala jako u memoriju", poručio je Pletikosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon te utakmice nestalo je bilo kakve treme i straha, a tada su u napadu igrali Ronaldo, Ronaldinho, Kaka i Adriano. Govorili su da smo autsajderi, ali uz pravo srce, koje smo tada pokazali, vidjeli smo da možemo doći do pravog rezultata. Kad razmišljamo o ovoj novoj utakmici, a pročitao sam da će nas gledati dvije milijarde ljudi, onda mislim da će pritisak biti veći na njima nego na nama i sigurno da za bilo kojeg sportaša nema većeg motiva nego igrati ovakvu utakmicu."

Kvalifikacije su bile turbulentne, a jedna od svijetlih točaka naše reprezentacije u svim utakmicama bio je Plete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikad nisam gubio nadu da ćemo izboriti Brazil, iako sam u jednom trenutku zadrhtao. Kad je Mandžo dobio crveni karton protiv Islanda u 39. minuti. Baš u tom trenutku sam pomislio: 'Bože, zar ćemo sad propustiti SP?' Igrali smo dobru utakmicu i dominirali i to me malo poljuljalo. Ali brzo je stiglo poluvrijeme i tu smo se sabrali. Vidjelo se na početku drugog poluvremena da nema šanse da će se to dogoditi. Ako sam ikada osjetio strah u ovim kvalifikacijama, onda je to bilo tad."

Hrvatska 'jedinica' smatra da bi Vatreni, ako se sve dobro poklopi i uz malo sreće, mogli možda doći i korak dalje od grupne faze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S ozbiljnošću i dobrom pripremom zbog tih teških uvjeta koji nas čekaju tamo, možemo doći do jednog dobrog rezultata. Iskreno, lijepo se vratiti kao sa zadnja dva natjecanja, kao moralni pobjednik, ali još je ljepše doći s pravim rezultatom", poručio je Pletikosa.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo