ŠTIMAC OTKRIO ZAŠTO SE VATRENI NISU POZLATILI 98': / Bivši izbornik progovorio o odnosu Hrvatske i Srbije...

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Veliki intervju dao je Igor Štimac za nogometni portal

22.3.2018.
14:37
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Bivši hrvatski stoper i izbornik reprezentacije Igor Štimac prisjetio se najljepših trenutaka karijere i uspjeha s Vatrenim 1998. godine. Otkrio je kako je glavni razlog što Hrvatska nije tada otišla do kraja na SP-u to što je turnir zbog ozljede propustio Alen Bokšić.

S napadačem poput Bokšića osvojili bi zlato

"Bokšić je glavni razlog zašto nismo postali svjetski prvaci. S napadačem poput njega, pobijedili bi Francusku u polufinalu i onda Brazil u finalu. On je tada bio jedan od najboljih napadača svijeta, bio je neponovljiv i vođa Juventusa. Njega i Šukera nijedna obrana ne bi zaustavila", rekao je u intervjuu za football.ua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IGOR ŠTIMAC KOMENTIRAO POTENCIJALNO POJAČANJE VATRENIH: ‘Daleko je od nivoa potrebnog za hrvatsku repku’

Za sve je bolno polufinale u kojemu je Francuska srušila Vatrene u naletu. S dva gola zuastavio nas je branič Lillian Thuram, a prvi gol je zabio nakon pogreške kapetana Zvonimira Bobana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Blažević ga je ostavio i to je bila velika pogreška"

"Bobanu nitko nije ništa rekao zbog te pogreške. Pa uvijek je davao sve za reprezentaciju. Tijekom poluvremena od Blaževića je tražio da ga zamijeni, jer se nije osjećao dobro. No Blažević ga je ostavio i to je bila velika pogreška", otkrio je Štimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši reprezentativac pozabavio se i nešto lakšim temama. Tako je novinara zanimala priča iza pjesme "Mare i Kate". Upitao ga je da li je inspirana Slavenom Bilićem koji je poznat zbog glazbe.

Pjesma "Mare i Kate" je o ljubavi i životu

"Zašto Bilić? Ma ne, to je potpuno drugačije. Ja sam muzikalniji od njega. Kada sam bio klinac, nastupao sam na mnogim festivalima. Svi u Hrvatskoj znaju da je Štimac duša zabave, kojeg se može pitati da pjeva u sredini pred svima. Volim pjevati, a pjevam o veselju i dobrim stvarima", priznao je Štimac i objasnio: "Mare i Kate je pjesma o životu i ljubavi. O djevojkama koje su blizu, nedostaju mi i htio bih da mi se vrate."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dotaknuo se odnosa između Hrvatske i Srbije. Smatra da je pomirba moguća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska i Srbija moraju živjeti kao susjedi

"Naravno da je moguće! Ali obje države moraju odraditi veliki posao na planu približavanja. Mi smo susjedi i moramo živjeti kao susjedi, a ne kao neprijatelji", rekao je Štimac te je otkrio kakva su mu očekivanja o Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

"Imamo izvrsnu momčad, ovo im je posljednja prilika za sjajan rezultat. Prva prilika koju su propustili bila je 2008. kada smo pod Slavenom Bilićem trebali osvojiti Euro. Razlika između moje i ove generacije je što smo mi imali pet vođa na terenu, a danas je to samo Luka Modrić", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo