Štimac napokon shvatio: 'Ponudit ću ostavku!'

Izbornik Igor Štimac je nakon novog debakla Hrvatske, ovoga puta u Škotskoj, ponudio ostavku. Ostaje vidjeti kako će na njegov potez reagirati ljudi iz vrha hrvatskog nogometa.

15.10.2013.
23:14
VOYO logo

'Igračima sam već rekao, moja moralna obveza je ponuditi ostavku, večeras ću je i ponuditi predsjedniku HNS-a Davoru Šukeru. Ne zato što ne vjerujem da to ne mogu izvući, nego pritisci i atmosfera koja se stvara proteklih tjedana to iziskuje", poručio je izbornik Igor Štimac i kazao što bi TV-komentator Igor Štimac rekao izborniku Štimcu:

"Budi jak, budi dosljedan, izdrži, radi ono što vjeruješ."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štimac je i nakon debakla u Glasgowu tražio isprike.

"Poraz me jako pogodio, kao i cijeli stožer. Bili smo u hendikepu, umorni nakon teške utakmice protiv Belgije i morali smo se paziti kartona, čuvati se duel igre sa Škotima", kazao je Štico i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igra apsolutno nije dobra, da je dobra – pobjeđivali bismo. Ima jedna stvar koju svi rade jednostavno, a mi sebi želimo zakomplicirati život. Petljamo i onda izostaje realizacija. Moramo proanalizirati utakmicu jer ovo je najbolje što Hrvatska ima. Morat ćemo shvatiti da nogomet iziskuje bržu igru. Pogreške mogu biti smrtonosne, olako gubimo lopte u sredini..."

//www.youtube.com/embed/GnPjKuJir8g

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štimac se osvrnuo i na suparnika.

"Škoti su igrali bolje nego u Zagrebu. Imali su i publiku koja ih je nosila. Dobro smo ušli u utakmicu, htjeli smo stvoriti posjed i pokazati stav, ali opet smo griješili onako kako Hrvatska ne smije griješiti. Pogrešno dodavanje i eto...", pričao je možda već bivši izbornik i komentirao uvrede s tribina:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znamo tko su oni i odakle to dolazi. To su uvijek isti tipovi. Ne nudim ostavku zbog njih, ponudit ću ostavku jer je to moralan čin."

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo