Nema odgovora na pitanje 'tko će mijenjati Modrića'

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac održao je u utorak još jednu zagrebačku presicu te najavio utakmicu sa Škotskom u Maksimiru ovoga petka.

4.6.2013.
12:47
VOYO logo

"Stalno upozoravam igrače, nemamo neku tradiciju sa Škotima. Triput smo igrali s njima, triput zabilježili neodlučeno. Svjesni smo i neugodne tradicije u lipnju, dva moja prethodnika su pala u lipnju. Nisu se u konačnici ni plasirala na velika natjecanja. Tri boda nam nose mir u ljetnim mjesecima i mirnu pripremu za gostovanje u Srbiji. Siguran sam da će svi igrači maksimalno ući u utakmicu. Moguće da su poteškoće kod Škota i njihova prednost. Možda će njima te promjene u sastavu pomoći, no mi moramo biti pravi. Bitno je da i publika, koja nas je često nosila, bude pozitivna. Ovo je dobra prilika navijačima da dođu i da nam budu velika podrška", poručio je Štimacuoči novog ispita u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Tko će mijenjati Ćorluku i Modrića? Treninzi će dati odgovor, tako je to uvijek, u svakom slučaju Schildenfeld ulazi u postavu. Veseli me da je u dobroj formi. Za mjesto na zadnjem veznom konkurira dosta igrača, o tome ću dati odluku posljednji dan, Kovačić, Badelj i Ademi su nam tu... Vidjet ćemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozljede?Jelavić je saniran, još imamo dva treninga s malo više impulsa i buđenjem mišića. U srijedu ćemo imati osnovni taktički trening, isprobati varijante za utakmicu.

Pletikosa je stigao, kako se osjeća nakon dugog puta?Pletikosa je uvijek u dobrom stanju, zadovoljan je, ostvario je dobar status. Biti kapetan u stranom klubu, znam koliko treba podnijeti žrtve za to, kako se treba nametnuti. Za njega se ne bojim, važno nam je da je zadovoljan i da ga tako paze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Škotima... Ne dolazi Škotska bez imperativa. Škotska pošto-poto mora doći do četiri boda u četiri utakmice kako bi izbjegla bacanje u posljednju jakosnu skupinu europskog nogometa. U nogometu uvijek ima imperativa. Poznajem Strachana, znam kako razmišlja, on nas dolazi pobijediti, u to budite sigurni.

Štimac o Perišiću... Perišić je naš dijamant. Očekujem od njega velike stvari, očekujem da će biti izvrstan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Posljednjih šest tjedana sam u punom treningu. Čuo sam da Škoti dolaze u oslabljenom sastavu, no bit će tu novi igrači koji će biti još više motivirani. Tim teže za nas. Moramo gledati samo sebe i svoju igru i onda nema straha. Kad sam odlazio iz Borussije u siječnju, znao sam da će napraviti velike stvari u Ligi prvaka. Ne žalim, tako sam odlučio. U Wolfsburgu su me ozljede gurnule unatrag. No, ide u posljednje vrijeme, bit će mi sve bolje. Jednim dijelom sam otišao u Wolfsburg kako bih redovitije igrao. Želim u reprezentaciju dolaziti spreman, u natjecateljskoj formi", izjavio je Ivan Perišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo