'ŠTICO' BIJESAN / Štimac bez dlake na jeziku: 'Ako želite moju pomoć, moram vam reći istinu'

Image
Foto: Profimedia

Bivši hrvatski izbornik trenutno obnaša tu dužnost u jednoj od najmnogoljudnijih država svijeta

29.8.2023.
8:42
Profimedia
VOYO logo

Igor Štimac trenutno proživljava dramatične trenutke kao izbornik. Indiju očekuje nastup na Azijskim igrama, kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo i Azijskom kupom, ali bivši hrvatski izbornik strahuje da neće imati svoje najbolje igrače na raspolaganju u tim terminima.

Image
DAO SUD /

Štimac za RTL: 'Nadam se da će Gvardiol voditi Hrvatsku do zlata'

Image
DAO SUD /

Štimac za RTL: 'Nadam se da će Gvardiol voditi Hrvatsku do zlata'

Naime, Azijske igre i Azijski kup nisu dio standardnog FIFA-inog reprezentativnog kalendara stoga klubovi nisu dužni pustiti igrače ako to ne žele. Najbolji primjer toga je U-23 reprezentacija Indije kojoj se odazvalo tek 12 od 25 igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi spriječio da se i njemu dogodi isti scenarijo kao i mlađim uzrastima, Štimac je tražio od indijskih vlasti i nogometnog saveza da se prilagodi kalendar klupskih natjecanja u Indiji kako bi izbjegao preklapanje klupskih i reprezentativnih obaveza.

"Nisam došao u Indiju, ispričavam se na izboru riječi, lizati guzice. Došao sam u Indiju pomoći", rekao je Štimac za The Indian Express pa nastavio: "Ako želite moju pomoć, moram vam reći istinu. Možete se suočiti s njom i pomoći mi prebroditi probleme ili mi možete reći da nećemo promijeniti ništa i zamoliti me da odem kući. Ja ću u tom slučaju otići kući i ostat ćemo prijatelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imamo najveće mozgove svijeta u Indiji. Reći ćete mi da nismo sposobni prilagoditi kalendar da osiguramo dovoljno vremena za rad reprezentacije? Ili tu postoje neki drugi interesi? Nemam problema to reći jer je to istina. Tko god želi dokazati da nisam u pravu, može javno debatirati sa mnom i objasniti mi u čemu je problem", zaključio je Štimac.

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo