VRIJEME ZA NAPLATU / Na terenu iskrice, na tribinama vatra: Hajduku stigla gotovo duplo veća kazna nego Dinamu

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Hajduk i Dinamo odigrali su remi bez pogodaka u najvećem hrvatskom derbiju

16.3.2022.
13:59
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Prošlog vikenda odigran je dugoočekivani derbi između Hajduka i Dinama, a susret je završio remijem bez golova. Slobodno možemo zaključiti da su događaji na tribinama i prije utakmice zaokupili više pažnje javnosti nego sama utakmica.

Image
ŠTO DALJE? /

Za sada je samo jedan Hrvat napustio Rusiju: 'Pa nije on Messi ili Ronaldo da tugujemo za njim'

Image
ŠTO DALJE? /

Za sada je samo jedan Hrvat napustio Rusiju: 'Pa nije on Messi ili Ronaldo da tugujemo za njim'

Poljud je bio pun, barem koliko je dozvoljeno. Hajduk je rasprodao stadion svojim članovima, dok su i dinamovci tražili kartu više. Splitski klub je za gostujuće navijače u prodaju pustio 1470 karata, koje su odmah planule. Uoči susreta napadnut je Dinamov autobus, a za vrijeme utakmice nije falilo pirotehničkih sredstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na terenu je bilo iskrica između igrača, ali je zato na tribinama gorilo. Kako to već biva, za to su oba kluba "pošteno nagrađeni".

Hajduku gotovo duplo veća kazna

"HNK Hajduk kažnjen je s 40.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih i gostujućih navijača tijekom utakmice Hajduk - Dinamo. Pripadnici Torcide, smješteni na sjevernoj tribini, tijekom utakmice su zapalili ukupno 32 baklje, od kojih su četiri bačene na tartan stazu, bačena su dva topovska udara i zapaljene dvije dimne bombe. Vezano za navedeno, nije bilo prekida igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripadnici BBB-a, smješteni na sektoru A zapadne tribine, tijekom utakmice su zapalili ukupno 13 baklji, od kojih su dvije bačene uz teren za igru, tri na tartan stazu, a tri u smjeru gledatelja na zapadnoj tribini. U 53. minuti BBB pale nekoliko sjedalica koje gore do 68. minute, kad su ugašene intervencijom vatrogasaca.GNK Dinamo kažnjen je s 22.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Hajduk - Dinamo", piše u izvještaju na stranicama lige.

A iz Dinama su najavili prijavu zbog napada na njihov autobus. S Maksimira poručuju da će podnijeti kaznenu prijavu te da će zatražiti nadzor postupanjem policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo