STIGAO ODGOVOR S POLJUDA O NALAZU SPORTSKE INSPEKCIJE: / Šukeru se ovo nikako neće svidjeti! 'Vrijeđali su nas, a bili smo u pravu'

Image
Foto: PIXSELL

Hajduk je prokomentirao nalaz Sportske inspekcije

6.3.2018.
17:37
PIXSELL
VOYO logo

Sportska inspekcije Središnjeg državnog ureda za sport je zaključila da je izborna Skupština HNS-a održana 22. prosinca prošle godine, na kojoj je Davor Šuker ponovno izabran za predsjednika, održana - nelegalno.

To se može naslutiti prema nalazu Sportske inspekcije do kojeg smo došli, a prema kojem je utvrđeno da petorica zastupnika nisu smjeli glasovati. U posljednjem odlomku nalaza stoji kako će se zastati s postupkom inspekcijskog nadzora u Hrvatskom nogometnom savezu do donošenja odluke nadležnog Gradskog ureda za opću upravu Grada Zagreba, odnosno Ministarstva uprave. To znači da se o eventualnom ponavljanju skupštine trebaju očitovati nadležne institucije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŠUKER NELEGALNO IZABRAN ZA ŠEFA HNS-A: /

Net.hr u posjedu nalaza Sportske inspekcije zbog kojih bi se mogli poništiti izbori?

Image
ŠUKER NELEGALNO IZABRAN ZA ŠEFA HNS-A: /

Net.hr u posjedu nalaza Sportske inspekcije zbog kojih bi se mogli poništiti izbori?

STANIĆ ZA NET.HR: Proslavljeni Vatreni razvalio Šukera i HNS! ‘Oni govore o prekoračenju ovlasti?! Pa njih sve u Savezu veže interes”

U nalazu je utvrđeno da su u svojstvu zastupnika sudjelovali Dubravko Galović (ŽNS brodsko-posavski), Stjepan Merkaš (ŽNS krapinsko-zagorski), Ante Vučemilović Šimunović (ŽNS osječko-baranjski), Drago Lucić (ŽNS požeško-slavonski) te Davor Ivić (ŽNS sisačko-moslavački), koji su sve do donošenja odluke o razrješenju Izvršnog odbora istodobno i bili članovi Izvršnog odbora Saveza s aktivnim mandatom.

A prema Statutu HNS-a član Izvršnog odbora ne može biti zastupnik u Skupštini što znači da ova petorica nisu smjela glasati. Iz Hajduka su za Dalmatinski portal komentirali nalaz Sportske inspekcije:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije skupštine javno smo upozorili da je ista zbog više razloga nelegalna, na koncu zbog toga smo ju i napustili. Tada su nas pojedini skupštinari vrijeđali, a danas je jasno da smo bili u pravu. Ljudi koji vode HNS ne mogu funkcionirati po pravilima, pa čak ni po onima koje sami postave. Hoće li se tome stati na kraj odgovornost je na vlasti i skupštinarima. Profesionalnom sportu u Hrvatskoj nedostaje financijskih sredstava, ali za nered u nogometu, kao i za njegovo ozdravljenje odgovornost je prije svega na ljudima iz nogometa. Većina, na žalost, nije pokazala iskrenu želju za promjenama", odgovor je s Poljuda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo