SRUŠIO 16 GODINA STARI REKORD: / Higuain u Serie A nadmašio svog slavnog sunarodnjaka

Image

Prelazak Gonzala Higuaina iz Napolija u Juventus za 90 milijuna eura, treći je najveći transfer u povijesti.

26.7.2016.
19:50
VOYO logo

"Jači" su samo Baleov (100) i Ronaldov (94) prijelaz u iz Tottenhama odnosno Manchester Uniteda u Real. Higuainov transfer vjerojatno neće biti ni rekord ljeta, jer Juventus sprema prodaju Paula Pogbe u United.

Za Crespa 55 milijuna eura

No, zato je argentinski napadač zasjenio svog sunarodnjaka i srušio rekore Serie A star čak 16 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do danas je rekord talijanske lige držao Argentinac Hernan Crespo, za kojega je Lazio Parmi 2000. godine platio 55 milijuna eura. U to vrijeme bio je to silan novac, trebalo je gotovo dva desetljeća za novi najveći transfer u Italiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Buffon - sjajan posao Juventusa

Na trećem mjestu je prijelaz vratara Gianluigija Buffona, tad je Parma "masno" zaradila prodavši ga Juventusu 2001. godine za 52,9 milijuna. Torinezima se ta kupnja itekako isplatila, jer dobili su buduću legendu kluba, koji je već 15 godina nedodirljiv na vratima Stare dame.

Ne tako dobro prošao je Lazio kupovinom Gaizke Mendiete iz Valencije 2001. godine za 48 milijuna eura. Španjolac nije ostavio dublji trag u rimskim "nebeskoplavima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Top 5 transfera u Serie A ulazi i prelazak Christiana Vierija iz Lazija u Inter. Te 1999. godine "nerazzuri" su platili Laziju 45 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo