EMOTIVNA ISPOVIJEST / Srna otvorio dušu: 'Više sam živio tamo nego u Hrvatskoj, sada sam Ukrajinac. Svijet se mora probuditi...'

Image
Foto: Profimedia

Srna je napustio Ukrajinu nakon početka ruske invazije

11.4.2022.
18:05
Profimedia
VOYO logo

Legendarni hrvatski nogometaš Darijo Srna, bivši kapetan Vatrenih, donedavno je živio u Ukrajini, gdje je radio kao sportski direktor Šahtara, no nakon početka ruske invazije morao je napustiti zemlju.

Image
ŠAHTAROV TRENING CENTAR ZASUT RAKETAMA /

Darijo Srna nedavno je ovdje izvodio majstorije, a sada je je sve uništeno

Image
ŠAHTAROV TRENING CENTAR ZASUT RAKETAMA /

Darijo Srna nedavno je ovdje izvodio majstorije, a sada je je sve uništeno

Nakon odlaska iz Ukrajine Srna često komentira rusku invaziju, a sada je dao veliki intervju za engleski Daily Mail u kojemu je opisao stradanja u Ukrajini i pozvao svijet da ne zatvara oči pred strahotama koje se događaju u njegovoj "drugoj domovini".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Više sam živio u Ukrajini nego što sam u Hrvatskoj. Danas sam Ukrajinac, ponosan sam što tamo živim i siguran sam da ću tamo živjeti u budućnost. Ukrajinci su odlični ljudi, pozitivni ljudi. Nikad nisu nikome učinili ništa loše," izjavio je Srna na početku razgovora pa se osvrnuo na ljude iz Ukrajine:

"Ukrajinci su nevjerojatni i pozitivni ljudi, nikada nisu učinili ništa nikome nažao. Znam koliko trenutno pate i samo žele živjeti u miru. Predsjednik Ukrajine i njegovo osoblje su heroji. Za mene su već pobjednici, ali nadamo se da će ovaj rat završiti što je prije moguće."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Osvrnuo se Srna i na svoj Šahtar.

"Šahtar r je već dvaput izgubio dom. Nećete naći drugu momčad koja je izgubila dva doma u osam godina. Izgubili smo naše navijače i naš grad kada smo izgubili Donbass Arenu, izgubili smo naše domove."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nemojte samo pričati'

Na kraju je poslao i poruku cijelome svijetu.

"Moramo znati da nije dovoljno samo pričati, moramo pomoći i učiniti sve da zaustavimo agresora u Ukrajini. Ukrajina nije u ratu 44 dana, već osam godina. Gubimo puno toga, trebamo svijet koji će uz nas stati napraviti nešto konkretno, a ne samo pričati. Nije isto kad ste 20 tisuća kilometara daleko od rata i pričate o njemu. Otiđite u Mariupolj, Černigov ili Buču. Otiđite i pogledajte što se zbiva pa ćete promijeniti mišljenje o svemu. Nadam se da svijet neće spavati jer se mora probuditi što prije i napraviti što je god moguće", poručio je Srna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo