ŠAHTAROV TRENING CENTAR ZASUT RAKETAMA / Darijo Srna nedavno je ovdje izvodio majstorije, a sada je je sve uništeno

Image

Darijo Srna i Šahtar pokazali su na što liči njihov trening centar nakon ruskog bombardiranja

5.4.2022.
10:53
VOYO logo

Legendarni hrvatski nogometaš Darijo Srna u svojih nepunih 40 godina proživljava treći rat. Nakon onog u Hrvatskoj, u svojoj drugoj domovini, Ukrajini, u svega nekoliko godina već je po drugi put osjetio ratne strahote. Vladimir Putin pokrenuo je prije 40 dana invaziju na tu zemlju, a Srna ju je dočekao u Kijevu.

Image
PRETUŽNO /

Pogledajte kakve je majstorije Srna nedavno izvodio na treningu Šahtara, a sada je morao pobjeći zbog rata

Image
PRETUŽNO /

Pogledajte kakve je majstorije Srna nedavno izvodio na treningu Šahtara, a sada je morao pobjeći zbog rata

"Iz jednog doma se vratiš u drugi, nažalost, iz rata kao izbjeglica. Treći puta u životu napuštam dom, ali dobro, treba biti pozitivan. Došao sam ovdje javiti se predsjedniku Hajduka i svim ljudima uključenima u humanitarni rad. Pomogli su uz Dinamo koji je dočekao preko 80 djece iz akademije i primio ih stvarno lijepo. Zaustavili su se tu u Splitu gdje treniraju svaki dan. Hajduk je dao sve uvjete kakve su imali i u Ukrajini. Djeca su jako sretna, ja sam jako zahvalan i Dinamu što ih je primio kada su došli i sada Hajduku koji je stvarno napravio nešto fenomenalno. Nikad im to nitko iz Ukrajine neće zaboraviti", rekao je Srna prije par dana prilikom posjeta Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Putinovo ime ne želi izgovoriti

Nekoliko dana prije toga otvoreno je napao Vladimira Putina. Napravio je to u razgovoru za Mirror.

Image

Na travnjak je pala granat

"Nemam poštovanja prema čovjeku koji je pokrenuo ovaj rat. Ne želim ni izgovoriti njegovo ime, ne zaslužuje ni prostor ni kisik. On se zalaže za sve loše na ovom svijetu. Nije zaslužio organizirati Svjetsko prvenstvo u svojoj zemlji, a ponuda Rusije za organiziranje Eura 2028. mora biti nekakva šala. Neće dobiti niti jedan glas. Nijedna normalna država neće glasati za njih., rekao je Srna, koji je, podsjećamo, morao napustiti Ukrajinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu se uspoređivati s ljudima iz Mariupolja ili Harkiva. Oni proživljavaju noćnu moru, oni su pravi heroji i jako se bojim za njih. U ratu je ljudski život prejeftin. No, nogomet uvijek preživi ratove. Ukrajina je ovog tjedna trebala igrati u doigravanju za Svjetsko prvenstvo, rat ne može uništiti nogomet", poručio je Srna.

Bivši kapetan dosta je aktivan oko rata koji je zadesio njegovu drugu domovinu što redovito pokazuje i na svom Instagramu. A osim akcija pomoći u koje je uključen, sada je pak objavio i fotografiju trening kampa njegova Šahtara, koji se nalazi kod Kijeva gdje su prognani nakon prvog rata. Točnije prizor travnjaka na kojem je pala granata nakon što se njihov trening centar našao pod vatrom. Tamo je Srna sve donedavno vodio treninge sve momčadi, a sada nitko nije siguran kad će se tamo vratiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo