SRBI OBJAVILI KONTROVERZAN ČLANAK O VRATARU ZVEZDE: / 'Junak iz Knina rođen u srpskoj Dalmaciji'

Image
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL
14.8.2019.
12:21
Srdjan Ilic/PIXSELL
VOYO logo

Srpski prvak Crvena zvezda, odigrala je pravu triler-utakmicu protiv Kopenhagena u uzvratu trećeg pretkola Lige prvaka. Nakon 90 minuta uzvrata u Kopenhagenu bilo je 1-1, kao i u Beogradu, a kako nije bilo pogodaka niti u produžetku, o pobjedniku se odlučivalo izvođenjem 11-eraca. Nakon pet serija rezultat je bio 3-3, pa se nastavilo s izvođenjem po jedne serije.

U šestoj seriji igrači oba sastava bili su neprecizni, a igrač Crvene zvezde Simić promašio je i u sedmoj seriji te je Bartolec imao priliku kao sedmi izvođač u svojoj momčadi pogotkom odvesti svoju momčad dalje. Nažalost, on je prebacio vrata i raspucavanje se nastavilo. Na kraju je Crvena zvezda prošla dalje nakon čak 11 serija udaraca s bijele točke sa 7-6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL
Image
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Srdjan Ilic/PIXSELL

Kontroverzne izjave

Junak utakmice bio je vratar Zvezde Milan Borjan, a baš su se njemu posvetili brojni srpski mediji među kojima se ističe članak Aloa koji donosi životnu priču Borjana u ponešto kontroverznih misli.

Milan Borjan je inače kanadski reprezentativac, ali je rođen u Kninu. On sam kaže kako je rođen u 'srpskom' Kninu, a naziva i cijelu Dalmaciju 'srpskom'. Srpski mediji danas slave Borjana i njegove bravure na vratima Zvezde, a podsjećaju i na njegovu tešku životnu priču. Usput prožimaju članak provokativnim rečenicama poput te da "između Knina i Zvezde, kao u onoj staroj pjesmi, ima neka tajna veza".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navode kako je Borjan ratni prognanik iz Knina, te cijelu ovu situaciju s njim kao junakom nazivaju "kozmičkom pravdom". Izvukli su i Borjanov citat da svaki pravi Kninjanin navija za Zvezdu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo