Sprema se prosvjed kakav Zagreb još nije vidio!

8.4.2011.
11:19
VOYO logo

Više od 3.000 navijača odlučilo je prosvjedovati na dosad nezapamćeni način – BBB-i će dva dana kampirati na parkiralištu ispod zapadne tribine stadiona u Maksimiru!

Njihov prosvjed počinje u nedjelju u 18 sati i trajat će do utorka u isto vrijeme, kada treba početi Skupština Dinama. Na njoj bi se trebao mijenjati Statut kluba. Akciju organiziraju Udruga navijača kluba Dinama i Klub navijača Dinama, koji su dobili podršku građanske udruge Zajedno za Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boysi naglašavaju da će prosvjed biti nenasilan kao i do sada, a tražit će da nekoliko njihovih predstavnika sudjeluje u radu Skupštine. S obzirom da im to do sada nijednom nije bilo omogućeno, teško je očekivati da će foteljaši iz Mamićeve uprave i ovog puta pustiti predstavnike navijača u Maksimir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dinamo nije nečiji privatni klub. Dinamo je udruga građana i samo tražimo ono što je i propisano zakonom. U klubu je takva situacija da na Skupštini sjedi 80 ljudi koji će slušati sve što im kaže Zdravko Mamić, a donose odluke koje nisu transparentne i u interesu Dinama. Svaki član udruge građana trebao bi imati pravo glasa", poručuju organizatori prosvjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po svemu sudeći, u nedjelju će ispod zapadne tribine maksimirskog stadiona niknuti pravo malo navijačko naselje. Ne treba sumnjati da će svi biti u plavom, s obzirom da će i ovaj povijesni događaj osiguravati i velik broj snaga reda i sigurnosti.

Dinamo nema službeni komentar na najavu inicijative Zajedno za Dinamo da će navijači od nedjelje do utorka kampirati ispod zapadne tribine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To smo doznali iz medija i nemamo komentara. Jedino im savjetujem da se dogovore sa Zagrebparkingom o uvjetima jer prema njihovoj najavi, čini mi se da bi prosvjedovali na parkiralištu", rekao je direktor za odnose s javnošću kluba Tomislav Marčinko.

Najavljujemo da će se tijekom održavanja Skupštine 12. travnja u 18 sati dogoditi kulminacija ovog prosvjeda, te pozivamo članove i navijače Dinama da nam se tada masovno pridruže u protestu protiv strahovlade Zdravka Mamića, a za demokratski Dinamo svih njegovih navijača. Naši zahtjevi su sljedeći: 1) Želimo da Zdravko Mamić ode iz kluba i da udruga građana NK Dinamo konačno počne funkcionirati u skladu sa zakonom. 2) Tražimo da članovi kluba imaju pravo sudjelovanja u biranju tijela kluba, kao što je slučaj u mnogim ponajboljim europskim klubovima i kao što nalaže naš Zakon o udrugama. 3) Tražimo da Skupština u najskorije vrijeme odluči samo o minimalno potrebnim promjenama Statuta i akata kako bi klub djelovao zakonito, bez cementiranja postojećeg nelegalnog stanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4) Tražimo da Skupština i tijela kluba pokrenu JAVNU RASPRAVU oko novog Statuta kluba među svim članovima udruge građana NK Dinamo. 5) Prije Skupštine 12. travnja tražimo očitovanje predsjednika NK Dinamo, gospodina Mirka Barišića te smo spremni i usmeno ga upoznati sa stavovima više tisuća članova i simpatizera kluba Naši zahtjevi su samo ponavljanje onoga s čime smo već ranije upoznali klub i javnost. Napominjemo da nitko od zainteresiranih članova nije obaviješten o održavanju Skupštine 12. travnja, a to je protivno Statutu NK Dinamo te Zakonu o udrugama. Ovi zahtjevi su dostavljeni i klubu, ali prema dosadašnjem iskustvu ne očekujemo njihov odgovor.

U slučaju da udruga građana NK Dinamo ne počne djelovati i poslovati u skladu s pozitivnim zakonima Republike Hrvatske i ne udovolji zahtjevima tisuća svojih članova, biti ćemo prisiljeni blokirati rad kluba svim legalnim sredstvima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201102150360004-Dinamo

Vezani članci:

arti-201104040888006 arti-201104060934006 arti-201104050082006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo