Sprema se velika sramota: Slavni klub je na korak od katastrofe

Nikad nisu osvojili naslov prvaka, ali su bili nevjerojatna momčad. Parma je tijekom 90-ih godina imala igrače da 'boli glava', ali sada navijače boli glava zbog propasti kluba.

20.2.2015.
9:56
VOYO logo

Gianluigi Buffon, Hernan Crespo, Lilian Thuram, Fabio Cannavaru, Matias Almeyda, Dino Baggio, Faustino Asprilla, Nestor Sensini, Enrico Chiesa, Mario Stanić...Mogli bi tako unedogled, takva je luda momčad igrala u gradu poznatom po siru i pršutu.

Osvojili su tri talijanska Kupa, tri europska trofeja (Kup UEFA i Kup pobjednika kupova), a danas su potpuno propali. Klupski dug je danas narastao na 95 milijuna eura, igrači ove sezone nisu dobili niti euro plaće. Zbog financijskih problema već su im oduzeli jedan bod, sprema im se bankrot. Na ljestvici su posljednji, 13 bodova od zone spasa, ali spasa im gotovo sigurno nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovog vikenda trebaju ugostiti Udinese, ali kako na računu nemaju dovoljno sredstava za organizaciju utakmice. Treba platiti suce, kao i policiju, vatrogasce, redarsku službu. Ukoliko ne dođe do rješenja, moguće je da prvenstvo izgubi na regularnosti. Talijanski savez je predložio da se Parmi pokriju troškovi organizacije utakmice, ali pitanje je hoće li doći do dogovora koji će samo produljiti agoniju nekoć slavnog kluba. Ispadanje u drugu ligu za njih je najmanji problem...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo