Ispunjeni Zdravko Mamić: 'Ovo svakoga dirne'

Na desetom hodočašću sportaša Zagrebačke nadbiskupije okupilo se u ponedjeljak u Mariji Bistrici oko 600 sportašica i sportaša.

7.5.2012.
20:30
VOYO logo

Uz sportaše NK Inter Zaprešić, NK Lokomotive, NK Zagreba, odbojkašice Mladosti, bili su tu i drugi klubovi Zagreba i okolice, a većinu hodočasnika činili su mlađi uzrasti sportaša, koji su prošli put svjetla i križni put na bistričkoj Kalvariji, a potom prisustvovali misi koju je u bazilici predvodio pomoćni biskup zagrebački mons. Mijo Gorski. Dinamovce je uz trenera Antu Čačića i sportskog direktora Zorana Mamića predvodio izvršni predsjednik Zdravko Mamić.

"Sretan sam što smo svake godine ovdje kao NK Dinamo u najvećem broju i svim generacijama. Dolazimo se duhovno okrijepiti i podsjetiti da u životu postoje i druge važne stvari. Meni osobno to mnogo znači, križni put na Kalvariji svakoga dirne i nije moguće da čovjek iz toga ne izvuče nešto pozitivno. Hodočanika je mnogo, a moglo bi ih biti i više", kazao je Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I kapetan Dinama Milan Badelj u Mariju Bistricu hodočastio je već nekoliko puta.

"Uvijek je ugodno, lijepo, posebeno je kada se okupi toliko sportaša na takav način. Ovakvih bi stvari trebalo biti više, ali možda ih baš činjenica što ih je tako malo čini tako posebnim", komentirao je Badelj te dodao da na hodočašću uvijek moli za zdravlje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zdravlje je polazna točka za sportske uspjehe i sve ostalo, ono mora biti na prvom mjestu."

Među brojnih hodočasnicima našao se i slavni Vatreni, Dario Šimić, danas na čelu Nogometnog sindikata, kojem je ovo prvo hodočašće sportaša u Mariju Bistricu. Pohvalio je tu ideju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sport i vjera su povezani i mnogo je sportaša kojima vjera pomaže. Ovo je način da zahvale za uspjehe i zdravlje. Kroz moj put u sportu vjera mi je mnogo pomagala. Danas ću se moliti za stvari u našem sportu stoje još bolje", rekao je Šimić.

A česti bistrički hodočasnik je i Dubravko Šimenc, koji je u svetište doveo juniore Mladosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

" Danas djeca nemaju vremena za aktivnosti ovakvog tipa i na nama trenerima je da ih povedemo. Lijepo je ovako se okupiti, obnoviti, posebno u ova teška vremena ne samo u ekonomskom smislu već i u etičnosti i odgoju mladih ljudi. Uvijek se rado odazovem, jer je vjera jako bitna, a ovdje smo svi okruženi pozitivom, pa je i ovo hodočašće lijepa pobjeda sportaša", istaknuo je Dubravko Šimenc.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo