IMAMO SVOJ ĐIR / Spora Hrvatska oduševljava Engleze: Guardian se naklonio umjetnicima šetajućeg nogometa

Image
Foto: Pixsell.hr

'Kada je Mario Pašalić zabio odlučujući penal prema njemu su poletjeli suigrači. Većini njih je to bila najveća brzina te večeri na terenu', piše ugledni britanski dnevnik o igri Hrvatske

6.12.2022.
14:47
Pixsell.hr
VOYO logo

Vatreni su po tko zna koji put iščupali pobjedu nakon produžetaka i penala, a s pobjedom su iščupali i tone živaca navijača Hrvatske. Ovog puta je pao Japan u osmini finala SP-a te su s ukupnih 4:2 (regularni dio 1:1) prošli u sljedeći krug.

Djelovali su Modrić i društvo u prvom dijelu zatečeni ogromnom energijom koja je prštala iz japanske reprezentacije no kako se utakmica bližila kraju tako su Samuraji okopnili, a Vatreni sa sve više kontrole gospodariti terenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PONOVNO DRAMA /

Vatreni u svom stilu došli do četvrtfinala SP-a: Čudesni Livaković zaključao vrata i poslao Japance kući

Image
PONOVNO DRAMA /

Vatreni u svom stilu došli do četvrtfinala SP-a: Čudesni Livaković zaključao vrata i poslao Japance kući

Neobična filozofija Hrvata

'Hrvati su još jednom pokazali da su gospodari šetajućeg nogometa', napisali su novinari britanskog Guardiana nakon pobjede Vatrenih protiv Japana.

'Potrebno je golemo kolektivno znanje i samouvjerenost. Vjera u filozofiju da najviše metara treba preći lopta, a ne igrač. Dalićeva momčad se ukopala, usporila igru i radila ono što inače radi', slikovito opisuju Englezi stil koji gaji ova Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isti medij dodaje kako Vatrenima fali brzine, ali ima naviku i vještinu da izmori i uspavaju protivnika kojeg onda dotuku.

'To nije uvreda, nego činjenica'

'Kada je Mario Pašalić zabio odlučujući penal prema njemu su poletjeli suigrači. Većini njih je to bila najveća brzina te večeri na terenu. Ipak, pobjeda Hrvatske na penale bila je izgledna čim je utakmica ušla u produžetke. Japanski se fanatizam ispuhao, a na scenu su stupili hrvatski znalci. Bio je to trijumf nad zabavnom i lijepom, ali naivnom igrom suparnika', piše Guardian te dodaje kako ni jedna vrhunska reprezentacija nije toliko spora, ali i sposobna da taj fakt učini nevažnim na kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Guardiana su zaključili da 'to nije uvreda, nego činjenica'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo