malverzacije s transferom / Španjolsko javno tužiteljstvo zatražilo dvogodišnju zatvorsku kaznu za Neymara

Image
Foto: AP Images

Optužnica protiv Neymara i Rosella je podignuta nakon što se brazilska tvrtka DIS, koja je imala pravo na 40 posto Neymarova transfera, požalila kako je dobila manje novaca no što je trebala

23.11.2016.
15:23
AP Images
VOYO logo

Španjolski javni tužitelj zatražio je dvogodišnju zatvorsku kaznu za napadača Barcelone i brazilske nogometne reprezentacije Neymara zbog sudjelovanja u korupcijskom skandalu vezanom za njegov prelazak iz Santosa u Barcelonu 2013. godine. 

Osim zatvorske kazne za Neymara, tužitelj Jose Perals je zatražio i petogodišnju zatvorsku kaznu za bivšeg predsjednika Barcelone Sandra Rosella, dok je optužnica protiv sadašnjeg čelnika Barcelone Josepa Marije Bartomeua odbačena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rosell bi osim na zatvor mogao biti kažnjen i novčano i to sa 8.4 milijuna eura.

Optužnica protiv Neymara i Rosella je podignuta nakon što se brazilska tvrtka DIS, koja je imala pravo na 40 posto Neymarova transfera, požalila kako je dobila manje novaca no što je trebala nakon što je objavljen konačni iznos za koji je Barcelona kupila Neymara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U lipnju ove godine Barcelona se u drugom slučaju vezanom za ovaj transfer nagodila s javnim tužiteljstvom da plati 5.5 milijuna eura kako bi izbjegla tužbu zbog izbjegavanja plaćanja poreza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo