VIDEO: / Okršaj Modrića i Mandže završio šokantno za Real!

Nogometaši Reala i Atletica odigrali su prvi dvoboj španjolskog Superkupa na Santiago Bernabeu. Sve važno dogodilo se u zadnjih desetak minuta.

19.8.2014.
12:38
VOYO logo

REAL MADRID: Casillas - Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo - Xabi Alonso, Kroos, Modrić - Cristiano, Bale - Benzema

ATLETICO MADRID: Moya - Juanfran, Miranda, Godín, Siqueira - Gabi, Mario, Saúl, Koke - Raúl García, Mandzukić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelc1: 1:0 (Rodriguez 81'), 1:1 (Garcia 88') Suprotno očekivanjima, repriza finala Lige prvaka nakon prvih 45 minuta nije ponudila gotovo ništa osim jedne dobre prilike Marija Mandžukića. Zbog važnih okršaja zadnjeg pretkola Lige prvaka, utakmica španjolskog Superkupa počela je tek u 23 sata, a kasni termin kao da je malo uspavao Realove zvijezde. U prvom poluvremenu je Real imao apsolutnu dominaciju, više od 70 posjeda lopte, ali opasnije prilike imao je Atletico, odnosno naš Mario Mandžukić.

Mandžo je udarac prvi put oprobao u 13. minuti kad je s 15-ak metara pucao ravno u Casillasa. Puno bolju priliku imao je u 32. minuti kad je nakon gužve u šesnaestercu i loše reakcije Casillasa na jednu visoku loptu, lopta ponovno došla do hrvatskog napadača, ali je on opet pogodio ravno u Realovog vratara. Šteta, mogao se Mandžo proslaviti već u prvom važnijem susretu za novi klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jalova dominacija Reala mogla je završiti golom u 41. minuti. Bila je to napokon jedna brza i opasna akcija, Bale je s lijeve strane nabacio u kazneni prostor, točno na glavu Ronalda, ali najveća zvijezda Kraljeva je glavom pucala pored gola.

Pomalo je tužno izgledala statistika najskuplje momčadi svijeta nakon 45 minuta - Ronaldo i društvi nisu niti jednom uspjeli pogoditi okvir gola. Sve je to s klupe gledala mlada zvijezda od 80 milijuna eura James Rodriguez, kojega je trener Reala Carlo Ancelotti u igru ubacio na početku drugog dijela, umjesto Ronalda. I to je mu je bio potez utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/zZnK-MBE_0w

Dominacija Reala se nastavila i u drugom dijelu. Prvo je Bale u 48. minuti topovski opalio s desetak metara iskosa s desne strane, ali njegov je udarac zaustavio Moya. Carvajal je nešto kasnije probao iz daljine, bila je to bomba sa skoro trideset metara, a lopta je ovoga puta prohujala iznad gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tim je trenucima počeo rat Mandžukića i Sergija Ramosa. Mandžo je u 58. minuti u jednom zračnom duelu pomeo Ramosa, a ovaj mu je vratio udarcem dok su ležali na travnjaku. Mandžukić se malo previjao, a sudac je i jednom i drugom pokazao žuti karton. Nekoliko minuta kasnije Ramos je s leđa osvetnički startao na hrvatskog napadača, ali sudac je ovoga puta dosudio samo prekršaj za Atletico.

Stopostotnu priliku Real je imao u 68. minuti nakon što je James izborio slobodni udarac na rubu kaznenog prostora. Bale je topovski opalio kroz živi zid ravno u vratara Atletica, Moya je loptu uspio odbiti tek do Kroosa na par metara od gola, ali novi igrač Reala je pucao visoko preko grede i upropastio priliku utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/aogY2WCgT8g

Mandžukić je u u 78. minuti slučajno igrao rukom, navijači Reala su tražili drugi žuti karton isključenje, ali odmah je reagirao Diego Simeone i umjesto Mandže uveo Raula Jimeneza. U istoj minuti Carlo Ancelotti je u igru ubacio Angela Di Mariju umjesto Luke Modrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na gol smo morali čekati sve do 81. minute kad je James Rodriguez na radost domaćih navijača zabio za vodstvo. Nakon nove jedne serije napada Reala, lopta se odbila do Kolumbijca koji je sa sedam, osam metara kroz šumu nogu napokon pronašao put do mreže.

No, radost domaćina nije dugo trajala. U 88. minuti za izjednačenje je zabio Raul Garcia, nakon kornera i jako loše reakcije Realove obrane. Atletico je na kraju ponovno pokazao da će biti strašno jak i u novoj sezoni te u uzvratu čeka bogatog gradskog rivala s prednošću gola u gostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo