Sretan završetak /

Španjolski nogometaš otkrio kako su ga iz Ukrajine izvukli Andrej Plenković i bivši igrač Hajduka

Image
Foto: screenshot Twitter

Mladi Španjolac je otkrio kako su za sretan kraj ove zastrašujuće epopeje zaslužni hrvatski premijer i bivši igrač splitskog Hajduka

3.3.2022.
18:23
screenshot Twitter
VOYO logo

U Ukrajini posljednjih tjedan dana bjesni rat uslijed ruskog napada na ovu istočnoeuropsku zemlju. Sve više ljudi bježi iz ove zemlje, a među njima su i brojni sportaši koji su nastupali za ukrajinske klubove.

Većina hrvatskih sportaša je već našla put iz Ukrajine i stigla u sigurnost svoje domovine, a jedan od njih je i Ivan Pešić, bivši igrač Splita i Hajduka. On je nastupao za Vorsklu iz Poltave i na putu prema Hrvatskoj mu se pridružio mladi suigrač iz Španjolske, Amilcar Djau Codjovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomoć iz Hrvatske

Codjovi je po izlasku iz Ukrajine otkrio neobične detalje svog bijega iz ratne zone te CNN-u otkrio kako mu je u tome pomogao i hrvatski premijer Andrej Plenković.

Image
rat u ukrajini /

Ukrajinski reprezentativac Jarmolenko poimenice prozvao ruske nogometaše: 'Sada pokažite m**a...'

Image
rat u ukrajini /

Ukrajinski reprezentativac Jarmolenko poimenice prozvao ruske nogometaše: 'Sada pokažite m**a...'

Također, otkrio je kako su nakon početka rata dobili upute da čekaju da im klub sredi odlazak iz zemlje no on, Pešić i još desetak stranih igrača su sjeli u automobile i krenuli na put u nepoznato. Plan su mijenjali nekoliko puta, a naposljetku su se odlučili iz Ukrajine izaći preko Mađarske no susjedi ih nisu htjeli pustiti preko granice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi Španjolac je kazao kako su već bili spremni odustati nakon 1 500 kilometara putovanja i brojnih nedaća koje su ih pogodile tijekom bijega, no onda je došla pomoć s krajnje neočekivanog mjesta.

'Bili smo spremni odustati'

"Sjedili smo po podu u očaju, spremni odustati. Nisu nas htjeli pustiti preko granice bez vozila', kazao je za CNN Codjovi.

"Pešić je u tom trenutku bio na telefonu, razgovarao je sa svojom ambasadom, a potom je viknuo 'Brzo! Dođite ovdje!'. Okupili smo se oko njega, a onda smo saznali da je Andrej Plenković, hrvatski premijer je razgovarao s hrvatskom ambasadom u Kijevu te su oni kontaktirali granicu, nakon čega su nas pustili dalje", ispričao je mladi Španjolac kako su za sretan kraj ove zastrašujuće epopeje zaslužni hrvatski premijer i bivši igrač splitskog Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo