OŠTRO / Španjolski mediji kritizirali Luku Modrića nakon utakmice sa Chelseajem: 'Nije bila njegova noć'

Image
Foto: Profimedia

Luka Modrić odigrao je cijelu utakmicu protiv Chelseaja

19.4.2023.
9:03
Profimedia
VOYO logo

 Aktualni europski prvak Real Madrid izborio je plasman u polufinale Lige prvaka nakon što je u uzvratnom susretu četvrtfinala na Stamford Bridgeu pobijedio Chelsea sa 2-0 potvrdivši identičnu pobjedu iz Madrida.

Image
PRAVI SPEKTAKL /

Modrić izbacio Kovačića iz Lige prvaka: Rodrygo zabijao kao na videoigrici

Image
PRAVI SPEKTAKL /

Modrić izbacio Kovačića iz Lige prvaka: Rodrygo zabijao kao na videoigrici

Junak susreta bio je dvostruki strijelac Rodrygo (58, 80), no velike zasluge za golove idu i njegovim asistentima Viniciusu Federicu Valverdeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić odigrao je cijeli susret za Real, a za svoj nastup dobio je zanimljive, ne pretjerano dobre, ocjene.

Kritike pa pohvale i onda opet kritike

Modrić je u prvom poluvremenu jednom opasnije zaprijetio, no njegov udarac obranio je Chelseajev golman Kepa, a osim toga nije imao nekih istaknutijih poteza te je španjolski sportski list Marca kritizirao njegov nastup u prvom poluvremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nogometaši Chelseaja su ga zasjenili svojim pritiskom, nema posjed lopte koji bi mu omogućio da krene prema naprijed. Uputio je odličan udarac, ali to je Kepa izbio u korner", napisala je Marca.

A nakon drugih 45 minuta - druga priča. Luka je, naime, odigrao puno bolje i Marca je u prvim ocjenama igrača nakon utakmice ("Uno a uno") sipala hvalospjeve na njegov račun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od slabijeg prema boljem. Kada je Modrić počeo utjecati na igru, Real je počeo stvarati opasnost. Fizički je izdržao visok napon dvoboja i na kraju je s Kroosom i Valverdeom nametnuo Realovu nadmoć. Realovo životno osiguranje", napisala je Marca i dodijelila Modriću visoku ocjenu 8.

Među najgorima

No, iako ga je prvo ishvalila, Marca je ponovno iznenadila u ocjenama igrača u glavnom izvještaju s utakmice gdje je Luku nagradila s neprolaznom jednom zvjezdicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slično razmišljaju i novinari drugog poznatog španjolskog sportskog lista AS-a koji su mu za nastup dali slabu šesticu. Slabijre od njega ocijenjani su samo Benzema koji je dobio četiri i vinicius s peticom.

"Nije to bila jedna od najboljih Modrićevih noći. Imao je očajan postotak dodavanja, tek malo iznad 80, dok u napadu gotovo i nije dao doprinos. Međutim, bio je jako požrtvovan u obrani. Nije se štedio ni kod jednog sprinta ni dopustio da ga nadjačaju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo