MADRIĐANI ZAZIVAJU MODRIĆA UOČI EL CLASICA: / 'U Barci to nisu očekivali, sada moraju imati poseban plan za njega'

Image

Madriđani na krilima preporođenog Vatrenog opet izgledaju moćno.

5.2.2019.
13:38
VOYO logo

Luka Modrić vratio se u formu i veznjak Real Madrida imat će ključnu ulogu protiv Barcelone u polufinalu Kupa kralja. Tim riječima započinje tekst koji je španjolski As posvetio hrvatskom kapetanu. U njemu se pitaju može li osvajač Zlatne lopte spasiti Realu sezonu. Ujedno to je i najava spektakla koji je na rasporedu u srijedu navečer.

S obzirom na to da su se Madrid i Modrić preporodili ulaskom u novu godinu, dok s druge strane Barcelone cijelo vrijeme igra na visokoj razini, nogometni zaljubljenici s pravom se mogu nadati vrhunskom obračunu divova. Katalonci love peti uzastopni naslov u Kupu, dok je Realu ovo najbolja šansa da osvoje domaći trofej jer u prvenstvu zaostaju osam bodova. Santiago Solari je napokon pronašao pobjedničku formulu na Santiago Bernabeu. Njegova momčad slavila je pet puta zaredom prije polufinala Kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatreni ključan

"Najveću ulogu pritom imao je Modrić. Poslije sporog ulaska u sezonu, pripisanom glasinama da bi mogao prijeći u Inter i igranju u finalu SP-a, opet je u vrhunskoj formi. S pravom je bio proglašen najboljim igračem u Rusiji, ali u trenutku kada je osvojio Zlatnu loptu nije izgledao poput najboljeg. Mučio se pod Julenom Lopeteguijem te je igrao ispod razine koja se očekuje od njega čime je pridonio lošim rezultatima i smjeni bivšeg izbornika Španjolske", piše madridski As.

Image
Foto: GABRIEL BOUYS / AFP

Real Madrid's Croatian midfielder Luka Modric (L) and Real Madrid's Spanish defender Dani Carvajal leave the pitch at the end of the Spanish League football match between Real Madrid CF and Real Sociedad at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on January 6, 2019. (Photo by )

Navode i da nije zaigrao puno bolje po dolasku Solarija, iako je Real slavio u prve četiri utakmice pod novim trenerom. Ističu zatim kako se sve promijenilo ulaskom u novu godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Modrić je opet pronašao formu. Zabio je protiv Seville i Betisa te je pomogao Realu da osvoje ključne bodove u siječnju. Možda je poslušao svoj savjet. Nakon što je zabio u finalu klupskog SP-a rekao je da je istina da bi možda trebao češće pucati po golu. S tri pogotka u posljednjih osam nastupa Modrić sigurno doživljava neku vrstu golgeterske renesanse. A Realu su potrebni golovi jer su Asensio i Bale izvan stroja i pogotovo nakon odlaska Ronalda", ističu.

U Dinamu redovno zabijao

Podsjetili su i na to da je Modrić nekada bio itekako učinkovit pred suparničkim vratima. Zabio je, naime, 27 pogodaka za Dinamo u tri sezone. Međutim, sve se promijenilo kada ga je Harry Redknapp odlučio povući u dubinu veznog reda kako bi diktirao tempo Spursa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Otkako je napustio Zagreb samo je jednom zabio više od tri prvenstven a gola, ali kako se bliži zalasku karijere čini se da češće puca po golu", piše As.

"U Barceloni nisu očekivali da bi im Modrić mogao biti prijetnja po gol, ali Ernesto Valverde sada sigurno ima plan kako zaustaviti dalekometne pokušaje Realova veznjaka. Modrić nikada nije zabio u Kupu kralja, a sada je možda najbolja prilika da prekine tu tradiciju", završava tekst.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo