Srbi u šoku zbog izjave: 'Hrvati su divni ljudi, oni nisu takav narod'

Hrvatska i Engleska u utorak igraju uzvratni dvoboj doigravanja za odlazak na U21 Europsko prvenstvo. Englezi dolaze s golom prednosti (2:1), a uz dolazak ‘mladih lavova’ se provlači pitanje rasizma koje je jako naljutilo naše susjede – Srbe.

“Vinkovci su jako blizu granice Hrvatske i Srbije, a zanimljivo je da Hrvati nisu nikad tamo igrali. Sprema li se opet burno gostovanje?”, pitali su engleski novinari svog izbornika Garetha Southgatea.

Podsjetimo, prije dvije godine u Kruševcu je na utakmici mladih reprezentacija Srbije i Engleske došlo do velikog skandala. Tamnopute Engleze su rasistički vrijeđali s tribina, a a došlo je i do fizičkog obračuna između dvije momčadi na kraju utakmice.

“U utorak će igrati neki igrači koji su tada bili u Srbiji, no mislim da se tako nešto neće ponoviti. Hrvati nisu takav narod. U karijeri sam puno puta surađivao s Hrvatima i smatram da su oni divni ljudi. Nikad kod niti jednog od njih nisam osjetio ništa ni blizu rasizmu. Uvjeren sam da se to neće dogoditi ni u utorak”, kazao je Southgate i razljutio Srbe, čiji tabloid Kurir tu izjavu vidi kao veliku provokaciju.

//www.youtube.com/embed/H5xz6hoEwbY

Povratak na Net.hr