SOUTHAMPTON NA ČELU PREMIER LIGE: / Pobjedom protiv Newcastlea Sveci preskočili Liverpool

Image
Foto: Profimedia

U prvoj utakmici 8. kola Brighton i Burnley su odigrali bez pogodaka. Osvojenim bodom se Burnley pomaknuo sa zadnjeg na predzadnje mjesto sa dva boda, dok Brighton sa šest bodova drži 16. poziciju

6.11.2020.
23:23
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Southamptona ostvarili su petu pobjedu u posljednjih šest prvenstvenih utakmica, svladavši u 8. kolu Premier lige na svom terenu Newcastle sa 2:0 i time preuzeli vodeću poziciju na ljestvici.

Che Adams je u 7. minuti postigao vodeći pogodak za Svece, a konačnih 2:0 postavio je Škot Stuart Armstrong u 82. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Southampton je na vrhu sa 16 bodova, koliko ima i do večeras vodeći Liverpool, uz utakmicu manje i lošiju gol-razliku. Treći je Leicester sa 15 bodova, dok je Newcastle ostao na 11 bodova i na 11. poziciji.

Remi Burnleya i Brightona

U prvoj utakmici 8. kola Brighton i Burnley su odigrali bez pogodaka. Osvojenim bodom se Burnley pomaknuo sa zadnjeg na predzadnje mjesto sa dva boda, dok Brighton sa šest bodova drži 16. poziciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu će biti odigrane četiri utakmice 8. kola u kojima se sastaju: Everton - Manchester United (13.30 sati), Crystal Palace - Leeds (16.00), Chelsea - Sheffield United (18.30) i West Ham - Fulham (21.00).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo