SOSA ISPRIČAO SVOJU STRANU PRIČE: / 'HNS već dva mjeseca zna da ću dobiti njemačko državljanstvo, nitko od njih me nije zvao'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Već danima traje prepucavanje oko toga tko je kriv za 'transfer' mladog hrvatskog talenta u reprezentaciju Njemačke

8.5.2021.
20:50
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Bivši mladi hrvatski reprezentativac Borna Sosa posljednjih je dana glavna priča u hrvatskim medijima. Lijevi bek Stuttgarta odlučio je igrati za njemačku reprezentaciju, dobio je i državljanstvo te se očekuje da će na predstojećem Europskom prvenstvu nastupiti za Elf.

Sosa nikad nije nastupio za hrvatsku A vrstu, iako je od priprema za SP u Rusiji bio na širem popisu. Od 2018. godine igra za njemačkog prvoligaša Stuttgart.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već danima traje prepucavanje oko toga tko je kriv za "transfer" mladog hrvatskog talenta u reprezentaciju Njemačke. Sosa je za HRT ispričao svoju stranu priče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HRVATSKI NAVIJAČI POSLALI BORNI SOSI VELIK BROJ PORUKA: /

Pogledajte što su mu sve pisali

Image
HRVATSKI NAVIJAČI POSLALI BORNI SOSI VELIK BROJ PORUKA: /

Pogledajte što su mu sve pisali

'Nikad meni nije došao poziv'

"Ja, iskreno rečeno, nisam zadnjih osam mjeseci komunicirao s nikim ih HNS-a direktno. To je uvijek bilo na toj nekoj priči da sam ja na tom nekom širem spisku, da bih mogao, da bih mogao, da bih mogao, ali meni nikad nije došao taj poziv. Meni nije problem izvaditi njemačku putovnicu, već sam je izvadio, to su oni znali, bili su informirani, oni su napravili sve što su mogli da ja dobijem tu putovnicu što je prije moguće. S njima sam u kontaktu zadnja četiri mjeseca, oni su me stvarno možda svaki dan zvali, svaki dan kontaktirali da bi to što prije napravili, rekao je Sosa koji tvrdi da su u HNS-u znali da je on naumio izvući njemačko državljanstvo.

"HNS je zadnja dva mjeseca imao informaciju da imam i da ću dobiti njemačko državljanstvo, no nitko me nije nazvao u vezi toga. Gledam to kroz poslovni svijet, jer Hrvatska je zemlja u kojoj sam se rodio i koju volim najviše na svijetu, to se nikad neće promijeniti, zaključio je Sosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo