ZAVRŠENE PRIPREME /

Sopić: 'Ono što hrvatska javnost želi je nerealno, a u Europi neće biti lagano'

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Na prvoj prepreci stajat će im rumunjski drugoligaš

18.7.2024.
17:50
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Točno tjedan dana prije prve službene utakmice u novoj sezoni, nogometaši Rijeke zaključili su ljetne pripreme remijem protiv slovenskog Triglava 1-1. Željko Sopić za klupske je stranice dao kratak intervju ususret novoj sezoni.

Image
KAO DA JE BILO JUČER /

Izvanzemaljci su prije pet godina sletjeli na Poljud, Hajduk je doživio neviđenu blamažu

Image
KAO DA JE BILO JUČER /

Izvanzemaljci su prije pet godina sletjeli na Poljud, Hajduk je doživio neviđenu blamažu

Bez Marka Pjace i Nediljka Labrovića u nove pobjede kreću Bijeli s Kvarnera, ali na pripremama je došlo do lakših ozljeda nekolicine prvotimaca:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Jako sam zadovoljan s pripremama osim tih ozljeda, Fruku, Pašaliću i Smolčiću. Ove ostale stvari su bile okej, imali smo jednu mišićnu ozljedu, a neke stvari poput Selahijeve ozljede ili Godu koji svoju vuče od prošle sezone, na to nismo mogli utjecati. Gledajući Lindona u razgovoru s našim fizioterapeutima, tri od četiri naša igrača trebala bi se vratiti na vrijeme za utakmicu protiv Rumunja. Možda i sva četiri. Prije utakmice Europske lige pokušat ćemo osvježiti igrače, radit ćemo na završnici i prekidima. Utorak nam je zadnji trening, srijedu kad dođemo tamo bilo bi suludo pokazati prekide koje želimo raditi.''

Protiv Triglava je Sopić izveo miješani sastav s dosta mlađih igrača, ali je zadovoljan izvedbom protiv viceprvaka Austrije:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Protiv Salzburga smo odigrali jednu kompaktnu utakmicu, bolja su ekipa, plaćaju igrače po 5-7 milijuna eura, nema se tu što dalje pričati. To što naša hrvatska javnost voli i želi, simo tamo, to je daleko od realnosti.''

Europska utakmica za početak

Rijeka će novu sezonu otvoriti utakmicom drugog pretkola Europske lige protiv Corvinul Hunedoare, rumunjskog drugoligaša koji je u prvoj utakmici svladao mađarski Paksi 4-0 i ne bi trebao imati problema sa održavanjem te prednosti u uzvratu, tako barem misle i na Kvarneru:

''Gleda se samo prolaz, postavit ćemo se dominantno, neće biti lagano. To je iskusna momčad, znaju što rade. Igraju drugu ligu jer nisu privatni klub, inače bi bili prvoligaš. Dobro upozorenje nam je rezultat protiv Paksija, treba nekome zabiti četiri gola, to nije jednostavno. Mislim da smo odradili dobre pripreme i vjerujem da možemo proći dalje'', završio je Sopić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo