'Ne slažem se s Bobanom, pa čovjek je namjestio gol!'

Nakon Kameruna imam dojam da smo nekako opušteniji na terenu, pokazali smo da imamo moć i vrijednost i očekujem dobar rezultat protiv Meksika. Za Sportski.net komentira: Tomislav Šokota

20.6.2014.
23:40
VOYO logo

Hrvatska je u Brazilu pokazala da ima dobru reprezentaciju. To je reprezentacija koja već dugo igra zajedno, s nekim mlađim igračima koji su se nametnuli. Prije svega mislim na Kovačića i Rebića. Imam osjećaj da su nekako svi bili sretni dojmom nakon prve utakmice, a nisu trebali biti. Osobno nisam zadovoljan, trebali smo izvući bolji rezultat. Tako se poklopilo, primili smo golove koje u nekim drugim utakmicama nećemo primiti. To je sada daleka prošlost. Ne treba kriviti nikoga, možda su i igrači bili i pod dojmom svega.

Vidim da je za mnoge iznenađenje dobra predstava Ivana Perišića. Do ovog prvenstva nije odigrao koliko može u reprezentaciji, ali to je jako opasan nogometaš. Ide jedan na jedan, zna zabiti. Pokazao je moć koju sam vidio dok je igrao u Bruggeu, jako ga dobro pamtim još iz belgijske lige. On je naš najbolji igrač na ovom turniru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobar je i Ante Rebić. Ušao je dvaput s klupe i unio je nešto novo, dao je to nešto dodatno. Jako je bitno da možemo na njega računati. Ostali su svi standardni. Priča se o lijevoj strani. Vrsaljko je protiv Brazila odigrao korektno, ali rezultat ga nije pomazio i mislim da će Niko Kovač protiv Meksika vjerojatno dati prednost Pranjiću s kojim smo dobili Kamerun. Smatram da Danijel može puno više pokazati. Ima kvalitetu da bude opasniji po gol, a pamtimo da neke utakmice kroz prošlost nije odigrao najbolje za reprezentaciju.

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što će tiče Sammira, Zvonimirom Bobanomne bih se složio s . Igrači vjeruju u njega, svi su oduševljeni zalaganjem i to je jedino bitno. Protiv Kameruna je odigrao korektnu utakmicu, sjetite se dodavanja Mandžukiću, pa čovjek je namjestio gol. Jedan je od boljih nogometaša s kojim sam igrao u karijeri, a prošao sam stvarno prave igrače u Portugalu.

Ima on problem glave još iz Dinama, gdje je odigrao dvije dobre sezone i onda kasnije odigrao par utakmica godišnje. Kvalitetu ima, i izbornik ga je zato i spremao i planirao povesti Svjetsko prvenstvo. Žao mi je što nije igrao prvu utakmicu, donio bi više. Žao mi je njega i Eduarda, zaslužili su, pogotovo Eduardo koji je zadužio reprezentaciju za sve vijeke vjekova. Stvarno mi je žao. Sammir je mogao pomoći, kada nas protivnik stisne kao Brazil, on može iznijeti loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi čekamo ponedjeljak i Meksiko, svi me pitaju za prognozu i samo mogu reći da je vrlo teško predvidjeti. Sad smo se digli, odlučivat će jedan potez. Meksiko će raditi pritisak, znam ih još iz mlađih kategorija i nikako nam ne leže. Tehnički su potkovani, a agresivni. Ukoliko suparnik krene grubo, a mi ne odgovorimo na isti način - imamo veliki problem. Naši imaju kvalitetu da jednim potezom mogu odlučiti tu utakmicu, a možda će i golmani će presuditi. Očekujem utakmicu na jedan, možda dva gola.

Od ostalih reprezentacija moram istaknuti da je Nizozemska stvarno jako moćna, jako psihički potkovana. Čile me iznenadio, dosad su igrali fenomenalno i obje reprezentacije će dogurati daleko. Njemačka je bila dobra protiv Portugala, ali ja znam tko su Portugalci. Individualno su jaki, ali teško je posložiti te glave, skloni su egoizmu i incidentima. Njihove frizure najbolje pokazuju što je u tim glavama. Paulo Bento za sada nije napravio momčad. Ima individualce, a kad Ronaldo nije 100 posto, onda tako ispadne...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo