ŠOKANTAN TRANSFER POTRESAO ITALIJU: / Juventus iznenada prodao svoju ikonu, za sve je kriv sukob s Allegrijem

Image
Foto: AFP, GIUSEPPE CACACE

U večernjim satima petka stigla je službena potvrda da je Milan od Juventusa kupio 30-godišnjeg stopera Leonarda Bonuccija.

14.7.2017.
22:04
AFP, GIUSEPPE CACACE
VOYO logo

Transfer je realiziran ekspresno, u svega tri dana su Milan i Juventus postigli dogovor i šokirali nogometni svijet. Malo je tko, naime, mogao predvidjeti da će se europski doprvak tako lako odreći jednog od najboljih svjetskih stopera, igrača koji je u posljednjih sedam godina izrastao u klupsku ikonu i s Barzaglijem i Chiellinijem činio slavni BBC obrambeni trojac.

Ošamario Dybalu?

Juventus je na koncu pristao prodati Bonuccija za 40 milijuna eura, a igrač će u Milanu zarađivati osam milijuna eura godišnje što ga čini najbolje plaćenim nogometašem u Seriji A. Bonucci je karijeru započeo u Milanovom gradskom rivalu Interu, ali tamo nikad nije dobiopravu priliku, a u Juventus je došao 2010. iz Barija. S torinskim je klubom šest puta bio talijanski prvak i dvaput igrao u finalu Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je nagnalo Juventus da iznenada proda Bonuccija velikom suparniku? Talijanski mediji pišu da je razlog sukob s trenerom Massimilianom Allegrijem. Dvojac se žestoko 'zakačio' u veljači tijekom utakmice protiv Palerma i otada je njihov odnos bio napet.Nepotvrđena glasina kaže i da je Bonucci u poluvremenu finala Lige prvaka protiv Real Madrida (poraz Juventusa 1-4) ošamario suigrača Paula Dybalu. Ti su incidenti očito bili previše za klupske čelnike koji su odlučili dići ruke od sjajnog stopera i pustiti ga da sreću potraži na San Siru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo