Zdravko Mamić doživio najveći udarac otkako je stigao u Dinamo

Služba sportske inspekcije pri Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta donijela je rješenje kojom se nalažu izmjene Statuta i Izbori u GNK Dinamo.

7.3.2014.
9:50
VOYO logo

Sprema li se velika revolucija u Dinamu? Sportska inspekcija donijela je odluku po kojoj svi članovi imaju pravo demokratskim putem birati i biti birani. Također nalaže se da predsjednik Barišić u što skorijem roku mora sazvati sadašnju skupštinu kluba koja mora izmijeniti Statut i raspisati izbore i to u roku od mjesec dana. U slučaju nepoštivanja odluka iz ovog rješenja inspekcija ima mogućnosti kažnjavati sadašnju Upravu novčano, a u krajnjoj konzekvenci i zaustaviti redovno poslovanje kluba.

Priopćenje je izdala i Građanska inicijativa Zajedno za Dinamo koje prenosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dragi članovi kluba i svi Dinamovci, dana 6. ožujka, članovi Dinama, koji su se do sada godinama javljali javnim tijelima s jednostavnim zahtjevom za demokratskim, zakonitim i transparentnim Dinamom, napokon dobili satisfakciju nadležne visoke sportske inspekcije pri MZOS­u.

Inspekcija je usvojila sve argumente članova Dinama, ustanovila da se, citiramo, 'Statutom Dinama ne osigurava jednako pravo SVIM članovima da biraju i budu birani i obaviješteni o radu Kluba' i naložila da prvostupanjska gradska sportska inspekcija naputi trenutačno vodstvo kluba da s time što prije uskladi klupski statut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijatelji, pred nama je jednostavna činjenica; da izbora na kojima će SVI članovi Dinama izabrati ljude koji će upravljati klubom MOŽE i MORA biti u najskorije vrijeme. Dinamo MOŽE i MORA biti normalan, zakonit i demokratski klub.

Trenutačna uprava kluba, koja je sada i pravno označena kao nelegalna, ima samo jedan zadatak koji se vrlo lako može osigurati bez velikih zavlačenja: izbore za temeljno tijelo upravljanja ­ upravu na čelu s Predsjednikom, što će omogućiti kontinuitet rada kluba. Izbore, na kojima će moći prisustvovati i sudjelovati SVI članovi Dinama koji se za njih prijave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve legende Dinama pozivamo da se jave i daju svoj glas za naš Dinamo, da podmetnu leđa za klub koji im je dao karijeru, onako kako su obični navijači podmetali leđa, iako to nije naš posao. Nakon izbora, polako će se graditi sve potrebno za novi Dinamo, njegove nove institucije, tijela, skupština svih članova, obnavljat će se pokidane veze sa sredinom iz koje je izrastao, navijačima i sponzorima, tako da može živjeti punim plućima na punom Maksimiru.

Budimo svi na visini zadatka, samo Dinamo!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građanska inicijativa 'Zajedno za Dinamo'"

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo