SLAVNI ENGLEZ SPRDA SE IZBOROM U FIFA-I: / "Njihove zatvorske kazne trajat će kraće od ovoga"

Image
Foto: AFP, FABRICE COFFRINI
26.2.2016.
19:35
AFP, FABRICE COFFRINI
VOYO logo

Blatter je FIFA-u vodio od 1998., a iza sebe je ostavio sumnju u čistoću svjetskog nogometa i FIFA-e kao takve. Tako je Infantino sad dobio nezahvalan zadatak. Očistiti svjetski nogomet i njezinu krovnu organizaciju od bilo kakvih eventualnih nepravilnosti i vratiti im ugled. Nogometna močvara vrlo je duboka, ali čitava svjetska nogometna javnost nada se kako će Švicarac ispuniti svoje obećanje i "isušiti je".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prve reakcije su protkane velikom dozom sumnje

Kako je Gianni Infantino bio bliski suradnik Seppa Blattera, tako su prve reakcije na izbor Infantina na mjesto predsjednika FIFA-e protkane velikom dozom sumnje. Jer ipak, dosta je onih koji se vode za onom "s kim si, takav si". U prijevodu, ima onih koji vjeruju kako je Infantino znao za korupciju u FIFA-i. Iako on ističe da nije. Jedan od takvih skeptika je i veliki engleski nogometaš Gary Lineker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lineker veliki kritičar Blattera

Upravo je Lineker bio jedan od najvećih kritičara Blattera, a danas je s posebnom pozornošću pratio zbivanja iz Zuricha sa izvanrednog kongresa na kojem je izabran novi predsjednik FIFA-e. Inače, Lineker obožava društvene mreže, svako malo stavi neki post u svom ciničnom duhu, a tako je bilo i za vrijeme praćenja izbora u Zurichu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa se tako prvo našalio sa vremenom trajanja izbora napisavši kako će "izdržavanje nekih zatvorskih kazni koju će pojedinci iz FIFA-e dobiti trajati kraće od ovih izbora", a nakon toga je istaknuo kako će Infantino skinuti svoju masku, pokazati svoje lice i ići na ruku Blatteru. Odnosno, da je njegovo ustoličenje na mjesto predsjednika FIFA-e ništa drugo nego povratak Blatterove politike na vlast. Na kraju mu je ipak poželio sreću i dodao:

"Dobio je užasan posao ali on se čini kao pristojan tip. Trebat će mu nova i vrhunska metla kako bi uspio počistiti smeće u FIFA-i".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo