Slaven Bilić se slomio, htio je pobjeći!

Izbornik je jutro nakon velike pobjede upozorio da EURO još nije izboren te da treba odraditi i uzvrat.

12.11.2011.
16:25
VOYO logo

Jutro nakon velike pobjede Slaven Bilić nije krio zadovoljstvo, iako je kao i u petak navečer naočigled držao sve ono što želi reći. Nije bio od velikih riječi i druženje s novinarima prezentirao je kao mučenje.

Ne želi kritičarima nabijati na nos veliku tursku pobjedu i činilo se kao da je staloženost jedva držao pod kontrolom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.dailymotion.com/swf/video/xma5va?hideInfos=1 "Čestitao bih momcima na odličnoj utakmici, u svakom dijelu terena i u svakom aspektu nogometne igre, zato i je rezultat bio takav. Naravno da nas je pomazila i sreća da smo u pravom trenutku dali golove. Ipak, čeka nas paklenih 90 minuta u Maksimiru i svaki drugi pristup bi bio poguban", rekao je Bilić i nastavio: "Olakšanje je veliko, napravili smo pravi posao, no ponavljam, imamo veliku prednost koji ne želimo negirati, ali moramo biti u najmanju ruku jednako motivirani i kvalitetni u uzvratu", dodao je i posebno nahvalio Ivicu Olića.

"Bio je kolosalan, a ako ste primijetili, on kada radi taj presing vuče sve druge igrače za sobom. Zato smo i dobili ono što smo gledali, jedan nevjerojatan presing prema turskim igračima gotovo na svakom dijelu terena. Da, Olić je bio okidač, ali ni Mandžukić nije bio ništa lošiji. Bez njih ono ne bi bilo moguće i zaista sam sretan što je sve tako ispalo", istaknuo je hrvatski izbornik koji nije želio polemizirati o slatkoj osveti Turcima. "Onaj poraz u Beču ostat će cijeli život i ne može se izbrisati ovom pobjedom, ali ne bih opet govorio o osveti. Ponavljam, to je teška riječ, prije bi rekao revanš, odnosno pola revanša, s obzirom da nas očekuje još drugih 90 minuta dodatnih kvalifikacija."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atmosfera na press konferenciji pomalo se 'kuhala', a kada je na red stiglo pitanje bi li ovu pobjedu svrstao među najveće u svojoj karijeri, Bilić se slomio. Želio je otići, ali ga je zadržao glasnogovornik Gavran pod uvjetom da se razgovara striktno o protokolarnim stvarima.

"Molim vas, rekao sam da me ništa ne pitate što ima veze s emocijama, eventualno ćemo o tome razgovarati nakon Maksimira. Mogu vam još samo reći da su svi igrači za sada u dobrom stanju, nitko nije prijavio istegnuće, iako sam svjestan da se takve stvari znaju pojaviti tek kada se igrači stave pod napor", objasnio je. Nije više mogao izdržati da ne kaže što ga tišti, a valjda želi pričekati utorak kada bi Hrvatska u Maksimiru trebala i potvrditi plasman na EURO da izrazi duboko razočaranje nepovjerenjem kojeg su prema njemu pokazali mediji i javnost u posljednje vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o temi: specijal-201102150360004-Hrvatska nogometna reprezentacija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo