Legendarni hrvatski trener na sto muka: 'To je noćna mora!'

14.1.2015.
6:19
VOYO logo

Bilić je u ljeto 2013. sjeo na klupu Beşiktaşa, a u ovom trenutku uživa veliku popularnost u Turskoj. Njegova je momčad poslije 16 kola na drugom mjestu sa samo bodom zaostatka za vodećim Fenerbahçeom i u nastavku natjecanja je očekuje velika borba za naslov. O svome trenerskom napretku 46-godišnji je stručnjak rekao:

"Pokušavam se razvijati čitanjem biografija velikih trenera. U knjizi koju je napisao legendarni trener Chicago Bullsa Phil Jackson čitao sam o metodama uspješnih trenera. Primjerice, kad Beşiktaş igra važnu utakmicu, želim da moji igrači zatvore oči i fokusiraju se samo na moj glas."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Požalio se Bilić na činjenicu da njegova momčad praktički stalno igra u gostima budući da se Beşiktaşov stadion obnavlja.

//www.youtube.com/embed/WfHe0FwBBNU "Moramo igrati na stadionima drugih klubova i ne možemo koristiti prednost naših vatrenih navijača. To je poput noćne more! Olimpijski stadion prima 80.000 gledatelja, ali mi igramo pred 30.000 ljudi. Galatasaray je igrao jedne sezone na tom stadionu i završio prvenstvo na sedmom mjestu. Unatoč tome, zadovoljan sam kako moja momčad igra i vjerujem da smo najbolji", naglasio je Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da njegov klub više stavlja naglasak na dobru igru nego na rezultate.

"Moj zadatak nije samo ostvarivanje dobrih rezultata. U Beşiktaşu ne možete raditi ako je vaš nogomet dosadan i loš. Čak i ako osvojite naslov, možete dobiti otkaz zbog loše igre."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O adaptaciji na Tursku i snalaženju u novom okruženju hrvatski je stručnjak rekao:

"Nije mi trebalo dugo da se prilagodim. U početku sam bio zabrinut zbog jezika, ali Beşiktaş je međunarodna i multijezična momčad, tako da radim bez ikakvih problema. Beşiktaş je sada moj dom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj je nekadašnji strateg Vatrenih progovorio i o svome odnosu s igračima.

"Nogometaši su poput žena. Ne smiješ im previše obećavati. Ako to napraviš, onda će se fokusirati na zaradu i ignorirati mogućnost poraza. Kad vodiš ekipu, važno je samopouzdanje. Želim da moja momčad igra onako kakao sam je učio."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo