Slaven Bilić uzeo ogromne novce i našao novi posao

Iako vijest još nije službeno potvrđena, turski mediji pišu kako je bivši izbornik hrvatske reprezentacije Slaven Bilić dogovorio s uglednim turskim prvoligašem Beşiktaşom preuzimanje trenerske dužnosti u tom klubu…

Bilić je prije tjedan dana raskinuo suradnju s moskovskim Lokomotivom u kojem je radio prošle sezone. Ruski je klub putem objavio da je, u skladu s odlukom Odbora direktora, s bivšim izbornikom hrvatske nogometne reprezentacije sporazumno raskinuo ugovor. Nane je od Lokomotiva dobio nešto više od tri milijuna eura odštete zbog prekida ugovora, a za novog je trenera tog kluba imenovan bjeloruski stručnjak Leonid Kučuk koji je donedavno vodio Kuban Krasnodar.

Bilić (44) je u jedinoj sezoni na klupi Lokomotiva zauzeo deveto mjesto u ruskoj Premierligi, ostvarivši 12 pobjeda, sedam remija i 11 poraza.

Beşiktaş je Bilića želio dovesti i prošle godine, ali on se tada odlučio za Lokomotiv. Na svojoj je službenoj stranici Beşiktaş potvrdio pregovore s Bilićem, ali zasad još uvijek ne i dogovorenu suradnju. No, turski mediji, ali i neki drugi, pišu kako je Bilić postao novi trener tog kluba.

Ahmet Nur Çebi, dopredsjednik kluba iz Istanbula, u prvoj polovici ovog mjeseca je najavljivao trojicu kandidata za novog trenera, među kojima nije spominjao Bilića, koji je tada još uvijek bio trener Lokomotiva. Kao kandidati su se spominjali Robert Prosinečki, trener Kayserispora, te Marcelo Bielsa i Rudi Garcia. No, Kayserispor nije pustio Prosinečkog, koji je svojedobno u stožeru hrvatske reprezentacije bio Bilićev pomoćnik.

Povratak na Net.hr