VELIKA VIJEST SA SKUPŠTINE: / Mamić zbog 'neimaštine' objavio privatizaciju!

Nakon višemjesečnih odgađanja, napokon je održana dugo očekivana Skupština GNK Dinama.

23.2.2015.
19:22
VOYO logo

Na samom početku, dugogodišnji član Skupštine Marjan Hanžeković imenovan je u radno povjerenstvo Skupštine, zajedno s predsjednikom kluba Mirkom Barišićem i direktorom Tomislavom Svetinom.

Potom se raspravljalo po dnevnom redu od kojih su važnije točke bile već spomenuto Izvješće o poslovnom, sportskom i financijskom rezultatu za 2014. godinu, Izvješće Nadzornog odbora za 2014. godinu, Izmjene i dopune Statuta GNK Dinamo, Prijedlog postupka preoblikovanja...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prihod u 2014. godini je 120.725.071 kuna, rashod 211.372.783 kuna. Minus će pokriti prihodi iz prošlih godina i rate koje trebaju doći od prodanih igrača", rekao je izvršni predsjednik. Minus u 2014. godini je nastao, tvrde u Dinamu, zbog još uvijek nenaplaćenih rata od transfera Šime Vrsaljka, Duje Čopa, Alena Halilovića i Tina Jedvaja, a radi se, navodno, o 200 milijuna kuna.

Na Skupštinu se odazvalo 67 od 80 članova, a glavna je tema, uz financijsko izvješće, bila preoblikovanje kluba. Skupštinari su jednoglasno prihvatili prijedlog za preoblikovanjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na preoblikovanje nas je ponukala neimaština, ako uspije s njime u klub dolazi svježi kapital. Nadalje, postoji rigorozna kontrola UEFA-e i FIFA-e, radi se o financijskom fair playu. Možemo kao udruga tri godine biti u minusu 5 milijuna eura a onda ostajemo bez licence, a kada smo dioničko društvo onda možemo biti dužni 15 milijuna eura. Naša licenca nikada nije dolazila u pitanje, neće niti sada, uostalom dobili smo nagradu za uspješno poslovanje od UEFA-e, međutim, moramo biti vizionari", prenose Sportske novosti Mamićeve riječi.

Maksimirski šerif potom je održao monolog za koji je dobio veliki pljesak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stalno se u javnosti pisalo i govorilo da je ovo prčija, privatni klub,... Evo gospodo, sada krećemo u proces preoblikovanja. Nudimo klub na tržište svim članovima, poduzetnicima, prijateljima. Ako preoblikovanje uspije imat ćemo mir, znat će se tko su dioničari. Tako ćemo izbiti i zadnji adut onima koji kažu da nisu mogli upravljati klubom. Ako preoblikovanje ne uspije, opet ćemo biti Udruga".

Preoblikovanje je predviđeno da se odvija u četiri kruga, s tim da jedan krug isključuje drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. U prvom se krugu poziv upućuje jedinici lokalne samouprave u kojoj je sjedište Dinama, dakle Gradu Zagrebu. Grad Zagreb može u tom krugu sudjelovati sa stadionom koji je u njegovom vlasništvu ili s minimalno milijun kuna.

2. Ako se u prvom krugu ne upišu u uplate sve dionice u roku koji ne može biti kraći od osam dana niti dulji od 15 dana, preostali neupisani dio dionica imaju pravo uplatiti klupski članovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Ako se i nakon drugog kruga ne uplate sve dionice preostali neupisani dio dionica imaju pravo uplatiti članovi koji su upisali i uplatili dionice u drugom krugu razmjerno sa svojim uplatama u tom krugu.

4. Ako niti do zadnjeg kruga ne dođe do preoblikovanja, pravo uplate imaju apsolutno svi članovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijenu Dinama tek treba odrediti, a vrijednost imovine napravit će ugledna revizorska kuća Price Waterhous.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo