SKANDAL NA WEMBLEYJU: / Našim navijačima skidali nacionalna obilježja, obični kockasti dresovi Englezima su previše?

Image
Foto: AFP

Oko 3500 hrvatskih navijača zasjenilo grmljavinu 76.500 Engleza

19.11.2018.
10:17
AFP
VOYO logo

Oko 3500 glasnih hrvatskih navijača davalo je podršku Vatrenima jučer poslijepodne na Wembleyju protiv Engleske (poraz 2-1) svih 90. minuta. Na trenutke, njihovo navijanje zasjenilo je grmljavinu 76.500 Engleza i općenito pristalica "Tri lava", od ukupno blizu 80 000, koliko je gledatelja i pratilo ovu sjajnu utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA GORI NAKON ISPADANJA IZ ELITNE SKUPINE: Javnost podijeljena; ‘Neka se odluče je li bitno ili nije, ovo je velika sramota!’

Hrvatska vodila i na kraju pala

Nažalost, jeHrvatska vodila, da bi na kraju pala. Izbornik Zlatko Dalić uoči dvoboja najavio je kako će protiv Engleske imati motiv više, odnosno kako će igrati za Vukovar. U sektoru s hrvatskim navijačima vidjela se poruka hrvatskih ultrasa "Zapamtite Vukovar".

Image
Image

Croatia's supporters hold up a banner on the anniversary of the taking by Serb forces of the town of Vukovar during the Balkans War, during the international UEFA Nations League football match between England and Croatia at Wembley Stadium in London on November 18, 2018. (Photo by Adrian DENNIS / AFP) / NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE

'Vukovar, Vukovar', Zovi, samo zovi'

Na Wembleyju su se čuli povici: "Vukovar, Vukovar", "Zovi, samo zovi"...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kockaste kibice ostavile su dobar dojam, dugo, jako dugo netko nije nadglasao Engleze na njihovom stadionu. Sve do nedjelje i 27. obljetnice sjećanja na sve žrtve "Grada Heroja", na hrabrost branitelja i stanovnika Vukovara, koji su mjesecima odolijevali napadima od strane raznih paravojnih formacija četničkih zločinačkih snaga pod pomognutim "narodnom" jugoslavenskom JNA.

Hrvati su navijali pobjednički, kao i u Domovinskom ratu što su se borili hrvatski sinovi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA ISPALA IZ ELITNE SKUPINE: Englezi preokrenuli nakon dvije velike pogreške Vatrenih i bacili Modrića i društvo na koljena

"Činjenica da su hrvatski navijači bili glasniji od Engleza veći dio utakmice je uistinu nevjerojatna, Hrvati su najbolji navijači koje sam ikad vidio", komentari su koji stavljaju točku na i ove teme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, prema pisanju portala Index, redari na Wembleyju nekim su hrvatskim navijačima navodno oduzimali šalove te nisu dopuštali ulaz na utakmicu. U pisanju se napominje "kako nije riječ ni o kakvom provokativnom ili zabranjenom znakovlju, nego običnim dresovima i šalovima prepoznatljivog kockastog uzorka. Ali bez obzira i na to što su spomenuti navijači imali skupo plaćene ulaznice za tribine, na njih nisu mogli ući osim ako na ulazu na stadion ne ostave sve što ima hrvatska obilježja. Te stvari morali su ostaviti u vrećicama i potpisati da to rade na vlastiti rizik, odnosno da im nitko ne odgovara ako tih stvari po izlasku sa stadiona tamo ne bude ", stoji u pisanju Indexa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malo smo pronjuškali Twitterom i naišli na zanimljive komentare na temu hrvatski navijači na Wembleyju...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zašto neki engleski navijači žele započeti sramotno rivalstvo protiv Hrvata?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako je Hrvatska, prema pjevanju njihovih navijača tako bajna, zašto svi od njih žive u Londonu", komentar je nogometnog fana na Twitteru, aludirajući vjerojatno na to da u Londonu i da je na utakmici vjerojatno bilo Hrvata koji žive i rade na Otoku, a kojih ima. Za dotičnog, velik dio njih nije otišao tamo jer je htio, nego zato jer je - morao!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo