transfer karijere /

Sin bivšeg hrvatskog reprezentativca potpisao za europskog velikana

Image
3.2.2022.
11:10
VOYO logo

Posljednjeg dana prijelaznog roka sve oči bile su uprte prema najvećim svjetskim klubovima. Čekali su se potezi Cityja, Uniteda, Reala, Barcelone, Juventusa, Bayerna i ostalih velikana jer hrvatski igrači nisu bili pretjerano aktivni ovog prijelaznog roka. Ipak jedan mladi hrvat napravio je transfer karijere.

Naime, Roko Runje postao je novi vratar Porta! Sin bivšeg Vatrenog Vedrana, koji je od početka ove sezone radi kao trener vratara u spomenutom portugalskom klubu, priključen je B momčadi, a jasno je da je u njegovom dolasku veliku ulogu imao i njegov otac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Roko Runje počeo je u Hajduku, a igrao je još za Adriatic i Šibenik prije nego što je u dresu Junaka okusio seniorski nogomet. Dvije godine bio je u Sinju, da bi u ljeto 2021. godine stigao u Cibaliju. Za Cibaliju je imao deset  nastupa, u dva navrata je sačuvao mrežu netaknutom, a u Porto prelazi kao slobodan igrač nakon što je prethodno dogovorio sporazumni raskid ugovora s nekadašnjim hrvatskim prvoligašem.

Njegov otac, Vedran, ostvario je veliku karijeru. Branio je za Standard Liege, Marseille, Bešiktaš i Lens, dok se na golu Vatrenih našao 22 puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo