ŠIMIĆA U OVAKVOM IZDANJU NISMO VIDJELI: / 'Mislio sam da se netko šali. To je napad na nogometni poredak. Samo su oni to u stanju napraviti'

Image

O osnivanju Superlige za RTL je govorio bivši Vatreni

20.4.2021.
19:45
VOYO logo

Dvanaest bogatih europskih klubova postiglo je u kasno u nedjelju dogovor o osnivanju novog nogometnog natjecanja Superlige u kojoj bi sudjelovalo 20 klubova.

"Do osnivanja nove lige došlo je u trenutku kada je svjetska pandemija koronavirusa ubrzala nestabilnost sadašnjeg ekonomskog modela u europskom nogometu. Tijekom godina su klubovi osnivači ove lige imali za cilj popraviti kvalitetu i intenzitet postojećih europskih natjecanja, a posebno stvoriti turnir na kojem bi se najbolji klubovi i igrači mogli češće međusobno natjecati", navedeno je u priopćenju Real Madrida, kluba s rekordnih 13 naslova prvaka Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši hrvatski reprezentativac Dario Šimić u razgovoru za RTL progovorio je o novom nogometnom poretku.

"Iskreno jako sam bio iznenađen i šokiran kada sam to pročitao. Gledam sam da nije prvi april, da nije neka šala. Izgleda da je kriza ubrzala ovu odluku. Ti klubovi su sebe jako puno precijenili da misle da su sami sebi dostatni, a zaboravljaju da su proizašli iz masovnosti nogometa. Perez stalno govori da će biti više novaca, po meni je novca u nogometu dosta. Nogomet se jako dobro razvijao. Uefa je tim bogatim klubovima dala puno ustupaka...", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako će se to odraziti na hrvatske klubove? Moramo vidjeti što su oni točno mislili s tim. Hoće li biti neka druga i treća liga. Već je teška situacija", dodao je te je prokomentirao najavu iz Uefe da će zabraniti suidioncima Superlige nastupanje za reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uefa i Fufa, svi će se udružiti da bi priječili Superligu. To je čisti napad na Uefu i na nogometni poredak. Američki vlasnici koji ne poznaju europsku kulturu i tradiciju su samo u stanju to napraviti", kazao je pa se osvrnuo na imenovanje ZvonimiraBobana na poziciju Uefinog šefa nogometa.

"Boban se i u Fifi borio za ravnotežu u nogometu, da novac bude ravnomjernije raspoređen i da svi mogu osvojiti Ligu prvaka. Boban je Uefino veliko pojačanje i sigurno će braniti ovakav nogometni poredak", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo