BORUSSIA JE SVE BLIŽE: / Težak udarac za Guardiolu i Bayern

Image
Foto: Pixsell, Goran Stanzl

Svemu jednom dođe kraj, pa tako i nepobjedivosti nogometaša Bayerna u njemačkom prvenstvu. U 15. kolu Bundeslige Borussia Mönchengladbach je pred svojim navijačima sredila Bavarce s 3:1.

5.12.2015.
20:50
Pixsell, Goran Stanzl
VOYO logo

Bayernu je to prvi poraz ove sezone u domaćem prvenstvu i prvi nakon svibnja kada je minhenska momčad izgubila od Freiburga, ali u situaciji kada je već imala osiguran naslov. Ujedno se radi i o prvom porazu Bayerna u jesenskom dijelu Bundeslige nakon čak 56 uzastopnih utakmica, odnosno prvom takvom otkad je na klupi Pep Guardiola čija momčad u srijedu stiže u Zagreb na dvoboj protiv Dinama u 6. kolu Lige prvaka.

PSG jedini bez poraza

Nakon Bayernova pada, jedina neporažena momčad ove sezone u pet najjačih europskih liga ostao je PSG koji nezaustavljivo gazi prema novom naslovu u Francuskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borussia Mönchengladbach je srušila Bavarce u razmaku od 14 minuta nastavka, konkretno od 54. do 68. minute. Poveli su domaći preko Wendta, na 2:0 je povisio Stindl u 66. minuti, a za 3:0 je zabio Johnson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povratak Riberyja

Poraz gostiju je ublažio u 81. minuti ublažio Ribery kojem je to bio prvi nastup nakon devet mjeseci borbe s ozljedom. Francuz je ušao šest minuta ranije i upisao 300. službeni nastup za Bayern, te zabio iz prvog udarca na gol. No, u konačnici mu je to bila slaba utjeha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hertha je svladala Bayer Leverkusen (2:1), nanijevši mu treći poraz u zadnjih pet kola, dok je Mainz kao gost bio bolji od HSV s 3:1. Za Hamburžane je Ivo Iličević igrao do 65. minute, a osam minuta ranije je u igru ušao Ivica Olić.

U zadnjoj subotnjoj utakmici Borussia Dortmund je slavila kod Wolfsburga s 2:1, te sada zaostaje za vodećim Bayernom samo pet bodova. U uzbudljivom susretu gosti su vodili pogotkom Marca Reusa iz 33. minute, a Wolfsburg je izjednačio preko Ricarda Rodrigueza iz penala u 90. minuti. No, u sudačkoj je nadoknadi Shinji Kagawa ipak donio pobjedu Borussiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo