Čeka zatvor

SEKS S DJEVOJČICOM: Facebook zatvorio sramotnu grupu podrške engleskoj zvijezdi

Popularna društvena mreža Facebook zatvorila je grupu podrške bivšem engleskom nogometnom reprezentativcu Adamu Johnsonu koji je proglašen krivim zbog seksualnih aktivnosti s 15-godišnjom djevojčicom.

Johnson je prije nekoliko dana proglašen krivim za zavođenje djeteta, te ljubljenje i neprimjereno diranje maloljetnice. Prijeti mu petogodišnja zatvorska kazna, a u međuvremenu je ostao i bez kluba jer ga je Sunderland otpustio odmah nakon osude.

‘Pravda za Johnsona’

Njegova se sestra Faye Johnson, međutim, ne miri s odlukom suda, pa je na Facebooku pokrenula grupu podrške osramoćenom bratu. Objavila je fotografiju Johnsona i njegova jednogodišnjeg sina u dresu Sunderlanda. Na slici je stajao natpis ‘Pravda za Johnsona’ uz poziv njegovim obožavateljima da promijene fotografiju profila u znak podrške nogometašu. Više od 1000 ljudi se učlanilo u grupu prije no što ju je Facebook zatvorio.

adam johnson

Prije Sunderlanda, 28-godišnji veznjak je igrao za Middlesbrough, Leeds, Watford i Manchester City. Za englesku je reprezentaciju skupio 12 nastupa i postigao dva pogotka.

Povratak na Net.hr