ŠEF FIFE PROTIV IDEJE KOJA JE PODIJELILA ŠPANJOLSKU: / 'Ne bih to volio vidjeti, zna se koje je staro nogometno načelo'

Image
Foto: Screenshot/Instagram

Taj je projekt izazvao žestoke kritike sindikata španjolskih nogometaša (AFE) i nekih navijačkih organizacija.

18.9.2018.
11:47
Screenshot/Instagram
VOYO logo

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino je suzdržan prema ideji da se neke utakmice španjolskog prvenstva igraju u SAD-u u Miamiju i ističe kako bi više na američkom tlu volio pogledati "jednu veliku utakmicu sjevernomeričkog prevenstva MLS".

"Mislim da bih više volio u SAD-u gledati neku veliku utakmicu MLS-a, nego utakmicu La Lige", izjavio je Infantino u interviewu za agenciju France Presse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U nogometu je načelo da se "kod kuće" igraju "domaće" utakmice, a ne u stranoj zemlji", dodao je.

Promocija La Lige

Španjolska profesionalna liga (La Liga) je sredinom kolovoza najavila projekt organiziranja jedne službene utakmice prvenstva u SAD-u u sklopu promicanja la Lige na području sjeverne Amerike. Sporazum s američkom tvrtkom Relevent predviđa premještanje utakmica španjolskog prvenstva na teritorij SAD-a u sljedećih 15 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

Real Madrid's Croatian midfielder Luka Modric (L) vies with Barcelona's Croatian midfielder Ivan Rakitic during the second leg of the Spanish Supercup football match Real Madrid vs FC Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, on August 16, 2017. / AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS

Taj je projekt izazvao žestoke kritike sindikata španjolskih nogometaša (AFE) i nekih navijačkih organizacija. Klubovi Barcelona i Girona su pak oduševljeni s idejom da odigraju utakmicu 21. kola u Miamiju 26. siječnja i predali su službeni zahtjev Španjolskom nogometnom savezu (RFEF) u tom smislu.

Tebasova reakcija

Predsjednik La Lige Javier Tebas je na svom Twitter profilu reagirao na Infantinovo mišljenje. "Podsjećam predsjednika FIFA-e da u MLS-u igraju tri momčadi iz Kanade i da je Toronto aktualni prvak", napisao je Tebas željan da "potuče" Infantinovu ideju o teritorijalnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šef LaLige je obećao osigurati besplatne zrakoplovne karte za Miami za katalonske navijače i smatra da je 90 posto šansi da se projekt realizira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo