FOTO: / Sedamnaestogodišnjak spasio Hajduk u sudačkoj nadoknadi

U 15. kolu hrvatske lige Hajduk je u Koprivnici kod Slaven Belupa iščupao bod u zadnjoj sekundi utakmice, bilo je 3:3.

3.11.2013.
12:03
VOYO logo

Torcidaši su u nedjelju rano jutros stigli u Koprivnicu na utakmicu Hajduka i Slavena. Blagajne, na kojima se odvijala prodaja ulaznica, otvorile su u 12.30.

Navijači Hajduka bez ikakvih su problema kupili ulaznice, no nešto pije 15 sati opkolila ih je policija. Redarstvenici su izvršili kontrolu među splitskim navijačima ne bi li ustanovili i odstranili one navijače koji imaju zabranu ulaska na hrvatske stadione. Ostali su bez problema ušli na stadion i pomiješali se s domaćim navijačima. Nasreću, nikakvih izgreda nije bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A Slaven i Hajduk su odigrali zaista fantastičnu utakmicu, napadačku, punu tempa i s pregršt lijepih akcija i golova. Odmah su na početku Bijeli zagospodarili terenom. Već u 6. minuti Jozinović je sjajno pronašao Kiša koji iz jako dobre pozicije propušta Splićane dovesti u vodstvo. Uzvratio je Slaven preko Čanađije tri minute poslije, no ostalo je 0:0.

Novu veliku priliku za Hajduk u 14. minuti promašio je Iluridze, a dvije minute poslije Grgić je odlično opalio sa 16 metara, no obranio je Kalinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 35. minuti Hajduk je došao do vodstva. Ubacio je Vršajević, Kiš je propustio loptu kroz noge i tako prevario cijelu obranu domaćina, a Pašalić iz poluvoleja rasparao mrežu Slavena za vodstvo Splićana. I kad se očekivao kraj prvog dijela, Slaven je ipak došao do izjednačenja. Rak je prošao po desnoj strani, poslao povratno za Čanađiju, ovaj tuče, Kalinić brani, a lopta se odbija do Matoša koji je s metra gura u mrežu. Splićani su se bunili da je riječ o zaleđu, ali sudac je pokazao na centar.

U 48.minuti Slaven je došao do preokreta. Ozobić je pronašao Brleka, a ovaj sa sedam-osam metara prevario Kalinića i zabio za vodstvo. Tek nakon nješto manje od 20 minuta nakon šoka, Hajduk je zaprijetio. Jozinovića se našao sam na 14 metara iskosa s lijeve strane, opalio topovski, ali lopta je zamalo otišla pored vrata. I onda u 66. minuti Belupo dolazi do trećeg pogotka. Nakon kornera najviši u skoku je bio Edson koji je loptu sproveo u mrežu pored nemoćnog Kalinića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 76. minuti Hajduk je smanjio na 3:2. Zabio je Sušić nakon velike pogreške domaće obrane. Minutu prije Kouassi je izašao sam na vratara Rodića koji je pročitao njegov udarac Bjelokošćanina. U 82. je Bradarić opalio sa 25 metara, Rodić obranio krajnjim naporom.

U sudačkoj nadoknadi Hajduk je došao do izjednačenja. U velikoj gužvi u petercu domaćina najbolje se snašao 17-godišnji Bašić koji je loptu pored Rodića ugurao u mrežu i tako spasio Splićane koji su prvo mjesto na tablici prepustili Dinamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo